AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

10 tipp, hogy több visszatérő oldallátogatód legyen

Nincsenek szabályok arra, hogyan készítsünk egy olyan portált melyet nap, mint nap mindenki meglátogatna. Vannak viszont olyan dolgok, melyekkel segíthetünk, hogy egyre több visszatérő látogatója legyen oldalunknak, mint például a könnyű kezelhetőség, a gyors oldalletöltés, vagy a letisztult formavilág. Cikkünkben összeszedtünk 10 tippet arra vonatkozóan, hogyan szerezhet Ön is még több látogatót oldalára. 

10 tipp, hogy több visszatérő oldallátogatód legyenTöbb oldallátogató tipp #1 – Fókuszálj a sebességre

Növeld meg oldalletöltésed sebességét!

A gyors oldalletöltés mindig fontos egy olvasó számára. Nem számít milyen jelenleg az átlagos internet sebesség, az oldalunkat mindig úgy kell optimalizálni, hogy megfelelően működjön sebesség szempontjából is. A sok tartalom, mint például: képek, zenék, videók, flash tartalmak betöltése időigényes, érdemes kerülni ezekből a nagyméretű tartalmakat.

 

Több oldallátogató tipp #2 – Ne írj kisregényt egy oldalra sem

A webes publikálás nagyban eltér a nyomtatott írásoktól. Ne akarjunk mindent részletesen leírni egyetlen oldalra. Helyette használjunk több oldalt, lexikont, linkeljünk szavakat, melyek magyarázatot igényelnek. Emeljük ki a lényeget, ami fontos lehet az olvasó számára. A sok szöveget kevesen fogják végigolvasni, főleg ha tele van töltelékekkel, melyek nem tartalmaznak hasznos információt az olvasó számára.

 

Több oldallátogató tipp #3 – A jó navigáció nem csak az autóban fontos!

Fontos, hogy oldalunk átlátható legyen, egyszerűen, könnyen megtaláljuk a számunkra fontos információt. Nem érdemes sok-sok linket, menüpontot elhelyezni az oldalakra. Érdemes kevesebb, de átláthatóbb rendszerrel dolgozni, így a látogató is egyszerűbben tájékozódik a tartalmak között.

 

Több oldallátogató tipp #4 – Nem mindegy a képméret sem!

Figyelj a képméretre!

Igyekezzünk a képek méretét a lehető legkisebbre csökkenteni, ami még nem okoz minőségromlást, de ugyanakkor a célra elegendő. Fölösleges nagyméretű képeket feltölteni oldalunkra, és ott kicsinyíteni beszúráskor. A kisebb képeket a böngésző is gyorsabban tölti be, figyeljünk hát oda erre is!

 

Több oldallátogató tipp #5 – Használjon megfelelő színeket!

A weben használt színek trendjei évről évre változnak. Lehetetlen mindig új, és új honlapot készíteni az aktuális trendeknek. Lehetőségünk van azonban olyan színpalettát használni, mely bizonyítottan nyugtatja a szemünket, kellemesek, és a legfontosabb, hogy az oldalunkon lévő színek összhangban legyenek.

 

Több oldallátogató tipp #6– Gondolkodjon globálisan!

Ha több országból, kontinensről számít olvasótáborra, érdemes a dátumot, időt, és egyéb más dolgokat is nemzetközileg elfogadott formátumban megjeleníteni. Érdemes több nyelvet is használni ebben az esetben, és fontos itt kiemelni azt is, hogy a nyelv váltását jól látható helyre helyezzük az oldalon.

 

Több oldallátogató tipp #7–  A helyesírás alapvető!

A helyesírás alapvető!

Amikor tartalmat tölt fel oldalára, győződjön meg róla, hogy nyelvtanilag helyesen írta meg azt. Kellemetlen érzés lehet később az olvasóitól kapott levelek között olvasni, egy-két jogos, de ugyanakkor zavarba ejtő megjegyzést a helyesírását illetően. Olvassa át többször a feltöltendő tartalmat, vagy helyesírás ellenőrzőn futtassa át a szöveget.

 

Több oldallátogató tipp #8– Tartsa frissen a tartalmait!

Egy-egy látogatónak igen riasztóan hathatnak a nem működő linkek, a nem létező oldalak, vagy a be nem töltődött cikkek. Fontos, hogy ezekre odafigyeljünk, ha valóban folyamatosan visszatérő látogatókra vadászunk. Aki egyszer azt tapasztalja, hogy az oldala elhanyagolt, rég frissült, később sem fog visszatérni új tartalmak után kutatni.

 

Több oldallátogató tipp #9– Emelje ki a linkeket, ha szükséges!

Nem minden korosztálynak egyértelmű miért más színűek a linkek egy szövegben. Érdemes úgynevezett „call to action”  módon tájékoztatni, ha linket helyeztünk el pl.: Kattints ide, Lapozz tovább ITT…stb.

 

Több oldallátogató tipp #10– Légy elérhető az oldalad által!

Az elérhetőség, esetleg egy fénykép bizalmat ébreszthet látogató közt. Másik szempontból viszont úgy érezhetjük a magánéletünk nem az internetre, nem a weboldalakra valók. Hozzunk létre oldalunkhoz tartozó e-mail címet, így máris elkerülhetjük azt, hogy saját személyes mail címünkre kapjuk rajongói leveleinket.

Az elérhetőség emlékezteti a látogatókat, hogy az oldal karbantartója is egy személy. Visszajelzéseket kaphatunk, ötleteket azzal kapcsolatban mit, és hogyan kellene fejlesztenünk oldalunkon. Hosszú távon csakis pontos elérhetőségekkel működhet bármilyen weboldal, melyre nagy számú látogatottságot kívánunk generálni. 

 

Ha Te is szeretnél több látogatót, de az itt leírtak túl bonyolultnak tűnnek, keress minket!