AjĂĄnlatkĂ©rĂ©sVedd fel velĂŒnk a kapcsolatot!
NĂ©v:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

10 tipp, hogy több visszatĂ©rƑ oldallĂĄtogatĂłd legyen

Nincsenek szabĂĄlyok arra, hogyan kĂ©szĂ­tsĂŒnk egy olyan portĂĄlt melyet nap, mint nap mindenki meglĂĄtogatna. Vannak viszont olyan dolgok, melyekkel segĂ­thetĂŒnk, hogy egyre több visszatĂ©rƑ lĂĄtogatĂłja legyen oldalunknak, mint pĂ©ldĂĄul a könnyƱ kezelhetƑsĂ©g, a gyors oldalletöltĂ©s, vagy a letisztult formavilĂĄg. CikkĂŒnkben összeszedtĂŒnk 10 tippet arra vonatkozĂłan, hogyan szerezhet Ön is mĂ©g több lĂĄtogatĂłt oldalĂĄra. 

10 tipp, hogy több visszatĂ©rƑ oldallĂĄtogatĂłd legyenTöbb oldallĂĄtogatĂł tipp #1 – FĂłkuszĂĄlj a sebessĂ©gre

Növeld meg oldalletöltésed sebességét!

A gyors oldalletöltĂ©s mindig fontos egy olvasĂł szĂĄmĂĄra. Nem szĂĄmĂ­t milyen jelenleg az ĂĄtlagos internet sebessĂ©g, az oldalunkat mindig Ășgy kell optimalizĂĄlni, hogy megfelelƑen mƱködjön sebessĂ©g szempontjĂĄbĂłl is. A sok tartalom, mint pĂ©ldĂĄul: kĂ©pek, zenĂ©k, videĂłk, flash tartalmak betöltĂ©se idƑigĂ©nyes, Ă©rdemes kerĂŒlni ezekbƑl a nagymĂ©retƱ tartalmakat.

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #2 – Ne Ă­rj kisregĂ©nyt egy oldalra sem

A webes publikĂĄlĂĄs nagyban eltĂ©r a nyomtatott Ă­rĂĄsoktĂłl. Ne akarjunk mindent rĂ©szletesen leĂ­rni egyetlen oldalra. Helyette hasznĂĄljunk több oldalt, lexikont, linkeljĂŒnk szavakat, melyek magyarĂĄzatot igĂ©nyelnek. EmeljĂŒk ki a lĂ©nyeget, ami fontos lehet az olvasĂł szĂĄmĂĄra. A sok szöveget kevesen fogjĂĄk vĂ©gigolvasni, fƑleg ha tele van töltelĂ©kekkel, melyek nem tartalmaznak hasznos informĂĄciĂłt az olvasĂł szĂĄmĂĄra.

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #3 – A jĂł navigĂĄciĂł nem csak az autĂłban fontos!

Fontos, hogy oldalunk ĂĄtlĂĄthatĂł legyen, egyszerƱen, könnyen megtalĂĄljuk a szĂĄmunkra fontos informĂĄciĂłt. Nem Ă©rdemes sok-sok linket, menĂŒpontot elhelyezni az oldalakra. Érdemes kevesebb, de ĂĄtlĂĄthatĂłbb rendszerrel dolgozni, Ă­gy a lĂĄtogatĂł is egyszerƱbben tĂĄjĂ©kozĂłdik a tartalmak között.

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #4 – Nem mindegy a kĂ©pmĂ©ret sem!

Figyelj a képméretre!

IgyekezzĂŒnk a kĂ©pek mĂ©retĂ©t a lehetƑ legkisebbre csökkenteni, ami mĂ©g nem okoz minƑsĂ©gromlĂĄst, de ugyanakkor a cĂ©lra elegendƑ. Fölösleges nagymĂ©retƱ kĂ©peket feltölteni oldalunkra, Ă©s ott kicsinyĂ­teni beszĂșrĂĄskor. A kisebb kĂ©peket a böngĂ©szƑ is gyorsabban tölti be, figyeljĂŒnk hĂĄt oda erre is!

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #5 – HasznĂĄljon megfelelƑ szĂ­neket!

A weben hasznĂĄlt szĂ­nek trendjei Ă©vrƑl Ă©vre vĂĄltoznak. Lehetetlen mindig Ășj, Ă©s Ășj honlapot kĂ©szĂ­teni az aktuĂĄlis trendeknek. LehetƑsĂ©gĂŒnk van azonban olyan szĂ­npalettĂĄt hasznĂĄlni, mely bizonyĂ­tottan nyugtatja a szemĂŒnket, kellemesek, Ă©s a legfontosabb, hogy az oldalunkon lĂ©vƑ szĂ­nek összhangban legyenek.

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #6– Gondolkodjon globĂĄlisan!

Ha több orszĂĄgbĂłl, kontinensrƑl szĂĄmĂ­t olvasĂłtĂĄborra, Ă©rdemes a dĂĄtumot, idƑt, Ă©s egyĂ©b mĂĄs dolgokat is nemzetközileg elfogadott formĂĄtumban megjelenĂ­teni. Érdemes több nyelvet is hasznĂĄlni ebben az esetben, Ă©s fontos itt kiemelni azt is, hogy a nyelv vĂĄltĂĄsĂĄt jĂłl lĂĄthatĂł helyre helyezzĂŒk az oldalon.

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #7–  A helyesĂ­rĂĄs alapvetƑ!

A helyesírás alapvetƑ!

Amikor tartalmat tölt fel oldalĂĄra, gyƑzƑdjön meg rĂłla, hogy nyelvtanilag helyesen Ă­rta meg azt. Kellemetlen Ă©rzĂ©s lehet kĂ©sƑbb az olvasĂłitĂłl kapott levelek között olvasni, egy-kĂ©t jogos, de ugyanakkor zavarba ejtƑ megjegyzĂ©st a helyesĂ­rĂĄsĂĄt illetƑen. Olvassa ĂĄt többször a feltöltendƑ tartalmat, vagy helyesĂ­rĂĄs ellenƑrzƑn futtassa ĂĄt a szöveget.

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #8– Tartsa frissen a tartalmait!

Egy-egy lĂĄtogatĂłnak igen riasztĂłan hathatnak a nem mƱködƑ linkek, a nem lĂ©tezƑ oldalak, vagy a be nem töltƑdött cikkek. Fontos, hogy ezekre odafigyeljĂŒnk, ha valĂłban folyamatosan visszatĂ©rƑ lĂĄtogatĂłkra vadĂĄszunk. Aki egyszer azt tapasztalja, hogy az oldala elhanyagolt, rĂ©g frissĂŒlt, kĂ©sƑbb sem fog visszatĂ©rni Ășj tartalmak utĂĄn kutatni.

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #9– Emelje ki a linkeket, ha szĂŒksĂ©ges!

Nem minden korosztĂĄlynak egyĂ©rtelmƱ miĂ©rt mĂĄs szĂ­nƱek a linkek egy szövegben. Érdemes Ășgynevezett „call to action”  mĂłdon tĂĄjĂ©koztatni, ha linket helyeztĂŒnk el pl.: Kattints ide, Lapozz tovĂĄbb ITT…stb.

 

Több oldallĂĄtogatĂł tipp #10– LĂ©gy elĂ©rhetƑ az oldalad ĂĄltal!

Az elĂ©rhetƑsĂ©g, esetleg egy fĂ©nykĂ©p bizalmat Ă©breszthet lĂĄtogatĂł közt. MĂĄsik szempontbĂłl viszont Ășgy Ă©rezhetjĂŒk a magĂĄnĂ©letĂŒnk nem az internetre, nem a weboldalakra valĂłk. Hozzunk lĂ©tre oldalunkhoz tartozĂł e-mail cĂ­met, Ă­gy mĂĄris elkerĂŒlhetjĂŒk azt, hogy sajĂĄt szemĂ©lyes mail cĂ­mĂŒnkre kapjuk rajongĂłi leveleinket.

Az elĂ©rhetƑsĂ©g emlĂ©kezteti a lĂĄtogatĂłkat, hogy az oldal karbantartĂłja is egy szemĂ©ly. VisszajelzĂ©seket kaphatunk, ötleteket azzal kapcsolatban mit, Ă©s hogyan kellene fejlesztenĂŒnk oldalunkon. HosszĂș tĂĄvon csakis pontos elĂ©rhetƑsĂ©gekkel mƱködhet bĂĄrmilyen weboldal, melyre nagy szĂĄmĂș lĂĄtogatottsĂĄgot kĂ­vĂĄnunk generĂĄlni. 

 

Ha Te is szeretnĂ©l több lĂĄtogatĂłt, de az itt leĂ­rtak tĂșl bonyolultnak tƱnnek, keress minket!