AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
NĂ©v:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Honlapkészítés, keresőbarát weboldalkészítés

Egy honlap legyen szĂ©p, könnyen kezelhetĹ‘, megtalálhatĂł Ă©s hozzon minĂ©l több eredmĂ©nyt tulajdonosának. Az eredmĂ©ny bármi lehet: asztalfoglalás, ajánlatkĂ©rĂ©s, vásárlás a webáruházban, szobafoglalás vagy visszahĂ­vás kĂ©rĂ©se. Ez a konverziĂł. Ha ĂĽgyfeleinknek honlapjaink több pĂ©nzt hoznak, az a mi hosszĂş távĂş sikereink kulcsa. 

Honlapkészítés, keresőbarát weboldalkészítés

Mitől lesz jó egy weboldal?

Érdekesség: A világon jelenleg több, mint 1 milliárd webhely található.
Ilyen sok weboldal esetĂ©n nagyon nehĂ©z kiemelkedni. Ă–nmagában azt is nehĂ©z elĂ©rni, hogy a weboldalunk látogatott legyen, de mĂ©g ennĂ©l is nehezebb rávenni az embereket arra, hogy a weboldalon maradjanak Ă©s tĂ©nylegesen tegyenek is ott valamit. 

Milyen egy hatékony weboldal?

A mai online világban nagyon sok esetben a weboldal az egyetlen, amit az ügyfelek látnak a vállalkozásunkból. Éppen ezért, olyan weboldalra van szükség, ami annyira fantasztikus, hogy vonzza a linkeket, az esettanulmányokat, a média figyelmét és az ügyfeleket.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, itt van négy alapelv, amit érdemes szem előtt tartani a weboldal dizájnjának tervezésekor:

 1. Mi a weboldal cĂ©lja? 
  Egy weboldal arculatának tervezĂ©sĂ©t mindig azzal kell kezdeni, hogy megkĂ©rdezzĂĽk magunktĂłl: “-Mit akarok elĂ©rni ezzel a weboldallal?”. Ha egy weboldalnak nincs egyĂ©rtelmű cĂ©lja, azt Ă©rdemes átalakĂ­tani vagy megszĂĽntetni.
 2. A weboldal legyen esztétikus
  Ha a weboldal Ăşgy nĂ©z ki, mint a 90-es Ă©vek weboldalai, akkor itt az ideje frissĂ­teni. 
 3. Releváns és egyedi tartalom
  A honlap rendelkezzen olyan tartalommal, amely releváns a cĂ©lpiac számára Ă©s eredeti. A plágium illegális Ă©s a Google bĂĽnteti. Sokkal jobb, ha önmagunk elsĹ‘ osztályĂş változata vagyunk, mint valaki más másodlagos verziĂłja.
 4. Könnyű kezelhetőség
  Erről később bővebben is írunk. Nagyon fontos, hogy a honlap könnyen kezelhető legyen, és a webhely bármelyik oldalának három kattintáson belül kell lennie a weboldal bármely más oldalától. A navigációnak intuitív és egyszerűnek kell lennie. Ez segíti a Google-t a weboldal feltérképezésében, a látogatókat pedig a navigációban.

Vizuális weboldaltervezés

A webdizájn mĂ©g mindig az egyik legfontosabb tĂ©nyezĹ‘. 

A honlapkészítés képlete egyszerű: Szép weboldal = Nagyobb bizalom = Több konverzió.

Amit a weboldalon látnak, azt gondolják a vállalkozásunkról.

Színek pszichológiája

Nagyon fontos a színek megfelelő kiválasztása. Rengeteg tanulmány készült már arról, hogy a különböző színek milyen hatást váltanak ki az emberekből.

Betűtípusok

Függetlenül attól, hogy a logónkban milyen betűkészletet használt a grafikus, a weboldal betűtípusának kiválasztásakor minden esetben az olvashatóságot kell szem előtt tartani, és soha ne használjunk egy weboldalon belül kettőnél több betűtípust.

Összefoglalva: Válasszunk ki legfeljebb három színt és két betűtípust, és ezeket használjuk a weboldalon és minden marketinges megjelenésben.

KĂ©pek

A képek a weboldal dizájnjának jelentős részét képezik. Az éles, jó minőségű képek hozzáadott értéket jelentenek a látogatók számára. Segítik a tartalom kulcsfontosságú pontjainak magyarázatát, és szünetet adnak a szemnek a szöveges tartalmak között.

A rossz minőségű képek kimutathatóan csökkentik a látogatókat és a bizalmat a vállalkozásunkban.

Ha egy képnek nincs célja, azt távolítsuk el a weboldalról. A túl sok kép lassítja az oldalt és árt a keresőoptimalizálásnak.

Technikai weboldaltervezés

A műszaki tervezés többek között az alábbiakat foglalja magában:

 • ReszponzĂ­v dizájn Ă©s mobilbarát megjelenĂ©s
 • Gyors betöltĹ‘dĂ©si sebessĂ©g
 • KeresĹ‘optimalizálás (SEO)
 • SSL titkosĂ­tás
 • A weboldal felĂ©pĂ­tĂ©se Ă©s navigálása

Reszponzív dizájn és mobilbarát megjelenés

ReszponzĂ­v weboldal
Ma már minden weboldaltól elvárható, hogy alkalmazkodjon az eszközök képernyőinek felbontásához és képarányához. Más szavakkal, a reszponzív weboldal olyan, ami jól látszik minden képernyőn és eszközön.

Mobilbarát megjelenés
Mivel az emberek már több weblapot néznek mobiltelefonon, mint asztali számítógépen, a Google is áttért arra, hogy a weboldalak mobilos nézete alapján rangsorolja az oldalakat. Ebből egyértelműen következik, hogy a weboldal mobiltelefonos nézete elsődleges fontosságú.

A Google kĂĽlön tesztet kĂ©szĂ­tett arra, hogy ellenĹ‘rizhessĂĽk, tĂ©nyleg mobilbarát-e weboldalunk. 

A teszt itt Ă©rhetĹ‘ el: https://search.google.com/test/mobile-friendly

Gyors betöltődési sebesség

Az Akamai és a Gomez.com által készített felmérések szerint a felhasználók közel fele arra számít, hogy egy webhely 2 másodpercen belül vagy rövidebb idő alatt betöltődik, és hajlamosak elhagyni egy olyan webhelyet, amely nem jelenik meg 3 másodperc alatt.

Mióta a Google is felvette rangsorolási tényezőnek a weboldal sebességét, így nem maradt más választás, aki eredményes weblapot szeretne, annak gyors weblapot kell készítenie.

Hogyan tesztelhetem a weboldalam sebességét?

A legjobb oldalak a weblapok sebességének tesztelésére:

Ha ennyire fontos a sebesség, miért érnénk be kevesebbel?

Expedient.hu PageSpeed Insigths sebesség teszt

Expedient.hu PageSpeed Insigths sebesség teszt

Keresőoptimalizálás (SEO)

A SEO azt jelenti, hogy Ăşgy optimalizáljuk webhelyĂĽnket, hogy az megjelenjen Ă©s jĂł pozĂ­ciĂłt Ă©rjen el a keresĹ‘motorokban, mint pĂ©ldául a Google.

Ha a weboldal keresőoptimalizált, az rengeteg látogatót jelent havonta, hirdetések nélkül.

Ha a weboldal nem keresőoptimalizált, akkor senki nem fogja megtalálni.

A keresőoptimalitálás legfontosabb lépései:

 1. A keresőoptimalizáláshoz döntsük el, hogy kiket szeretnénk megcélozni.
 2. Végezzünk kulcsszókutatást és állapítsuk meg, milyen kulcsszavakra szeretnénk optimalizálni a weboldalt.
 3. Optimalizáljuk weboldalunkat a kiválasztott kulcsszavakra
 4. Készítsünk webhelytérképet a keresők számára

Tegyük biztonságossá a weboldalunkat SSL tanúsítvány használatával

Mióta a Google előnyben részesíti a titkosított weboldalakat, mindenkinek érdemes https-re váltani és valamilyen SSL tanúsítványt használni, ha nem szeretne lemaradni a versenytársaktól.

Webáruházaknál különösen fontos, az emberek bizalmát növeli, ha látják, hogy a weboldal titkosított.

A weboldal felépítése és navigáció

A weboldal megfelelő felépítése és a navigáció két okból fontos:

Jobb SEO: megkönnyíti a keresőmotorok indexelését a webhelyen.

Jobb használhatóság: a látogatók könnyebben találják meg a weboldalon, ami érdekli őket.

Ne felejtsük el a három kattintás szabályát, a webhely bármelyik oldalának három kattintáson belül kell lennie a weboldal bármely más oldalától.

Minden oldalon próbáljunk meg úgy elhelyezni a CTA (Call-to-action) gombokat, hogy a látogató könnyel elérhesse azokat, ha vásárolni szeretne vagy éppen ajánlatot kérni.

Milyen honlapkészítő céget válasszak?

Rengetegen vallják magukat honlapkĂ©szĂ­tĹ‘ cĂ©gnek. Mi alapján lehet kiválasztani a számodra megfelelĹ‘t? 

A honlapkészítő cég, akinek múltja van

Sok fiatal titánt találsz ma, akik pár ezer forintĂ©rt elvállalják, hogy kĂ©szĂ­tenek Neked egy honlapot. Mi nem leszĂĽnk a legolcsĂłbbak között, ezt elárulhatjuk. Bár ez egy technolĂłgiai iparág, a problĂ©mák megoldásai általában tapsztalatbĂłl szĂĽletnek. Több, mint 200 cĂ©g weboldalának fejlesztĂ©sĂ©ben vettĂĽnk rĂ©szt, mindegyik egyedi volt, saját problĂ©mákkal. A honlapkĂ©szĂ­tĂ©s szerintĂĽnk nem sablonozás, sokkal inkább egyedi manifesztáciĂłja ĂĽgyfeleink Ă©rzĂ©seinek, stĂ­lusának Ă©s gondoltavilágának.