Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

2018-as webdesign trendek

Mikor foglalkoztak utolj√°ra a weboldal√°val?

2018-as webdesign trendek

Gyakran feltett k√©rd√©s, de legt√∂bbsz√∂r el√©g csak r√°n√©zni az oldalra √©s megvan a v√°lasz. P√©ld√°ul egy olyan weboldal ami m√°r reszponz√≠v de m√©gsem teljes m√©rt√©kben mobilbar√°t, val√≥sz√≠nŇĪleg 1-2 √©ves. Az az oldal ami abszol√ļt nem reag√°l mobiln√©zetre t√∂bb mint 3 √©ve k√©sz√ľlhetett. Vagy a teljesen k√ľl√∂n√°ll√≥ mobil verzi√≥t haszn√°l√≥ webhelyek t√∂bb mint 5 √©vvel ezelŇĎtt k√©sz√ľltek el.
A flash, statikus headers vagy a flat dizájn nem tart lépést a mai felgyorsult trendekkel. Ezek mind okai lehetnek a lemaradásnak a versenytársaitól akik folyamatosan frissítik az oldalt, jobb dizájnokat használnak és figyelnek az oldal felhasználóbaráttá tételére.

 

Milyen gyakran kell egy weboldalt √ļjratervezni?


Ipari szabv√°ny szerint minimum 3 √©venk√©nt aj√°nlott! Ez nem felt√©tlen√ľl teljesk√∂rŇĪ cser√©t jelent az oldalra n√©zve, de ahogy fejlŇĎdik a c√©g a weboldalnak is k√∂vetnie kell ezt. Jobb √ľzenetk√ľld√©s, jobb k√©pek √©s jobb brand sz√ľks√©ges! Amikor az √ľgyfelek elŇĎsz√∂r „t√©vednek” az oldalra fontos a j√≥ benyom√°s! Egy hib√°san mŇĪk√∂dŇĎ vagy elavult oldal nem fogja marad√°sra b√≠rni a l√°togat√≥t.
√ćme a 2018-as webdesig trendek, melyek meghat√°rozz√°k az online vil√°got.

 

RESZPONZ√ćV LOG√ď


2014 √©s 2017 k√∂r√ľl van reszponz√≠v webdiz√°jn √©s mobilra val√≥ formatervez√©s. Nagy kih√≠v√°s, hogy a log√≥t j√≥l l√°that√≥an haszn√°ljuk, de ne foglaljon el sok helyet a k√©pernyŇĎn. Kell, hogy illeszkedjen az oldalhoz de log√≥ mivolt√°t nem vesz√≠theti el m√©rete miatt! Ha t√ļl apr√≥ felismerhetetlenn√© v√°lik, ha t√ļl nagy ink√°bb √ľzenetet k√∂zvet√≠t. 

 

 

Ez√©rt fontos, hogy nemcsak a weboldalt kell reszponz√≠vra tervezni, hanem egy log√≥t is! A fent bemutatott log√≥k erŇĎs m√°rkafelismer√©s√ľkre t√°maszkodva k√∂nnyen vari√°lhat√≥ak, ha elvesz√ľk belŇĎle a sz√∂veget m√©g mindig k√∂nnyen felismerhetŇĎek maradnak. Ugyanez elmondhat√≥ az √∂n log√≥j√°r√≥l is?

 

KEV√ČS SZ√ćN√ĀTMENET


Sok √©ven kereszt√ľl a sz√≠npomp√°s oldalak √©lt√©k divatjukat. Ugyanis ez volt a legegyszerŇĪbb m√≥dja a figyelemfelkelt√©snek. A vil√°gos √©s s√∂t√©t kontrasztok vagy komplementer sz√≠nek k√∂nnyen megragadt√°k a figyelmet. Ez azonban v√°ltozott 2018-ban! Most „a kevesebb n√©ha t√∂bb” elven alakul a trend. Most a kisseb kontraszt √©s term√©szetes sz√≠n√°tmenetek hozz√°k meg a v√°rt sikert. 
Az erŇĎs sz√≠nek most is megmaradtak, de a sz√≠nek k√∂z√∂tti √°tmenetek term√©szetesebbek l√°gyabbak. Ez pihentetŇĎen hat a szemre √©s k√∂nnyebb k√∂vetni az oldalt.

 

√ĀRNY√ČKOK


N√©h√°ny √©ve m√©g a lapos diz√°jn modern, klasszikus k√©pet ny√ļjtott sz√°munkra. Most az √°rny√©kok fontos szerepet kapnak egy weboldal diz√°jnj√°ban! Kev√©s √°rny√©k haszn√°lat√°val 3D-s hat√°st √©r√ľnk el. Ezzel a weboldal egyes r√©szeit kiemelhetj√ľk szinte el√©rhetŇĎv√© t√©ve az √ľgyfeleinknek.

 

 

 

ANIM√ĀCIOK


A lebegŇĎ anim√°ci√≥k √©s m√°s mozg√°sok a weboldalon p√©ld√°ul az ikonokn√°l, interakt√≠v √©lm√©nyt ny√ļjtanak, megk√∂nny√≠ti a felhaszn√°l√≥ figyelm√©nek terel√©s√©t. A t√∂bb kattint√°s √©rdek√©ben √©rdemes anim√°ci√≥t, sz√≠n√°tmenetes gombot √©s t√©rhat√°sokat alkalmazni, de csak √≥vatosan! A finom elemek hat√°sosabbak mint a hangos, zavar√≥ mozg√°sok! Az ut√≥bbival ak√°r el is √ľld√∂zhetj√ľk √ľgyfeleinket az oldalunkr√≥l.

 

AZOK A ’90-ES √ČVEK

 

A ’90-es √©vek geometriai form√°i √ļj otthont tal√°ltak a webdiz√°jnban! B√°rmilyen alakban a vill√°mt√≥l a h√°romsz√∂gekig a pontozott mint√°kon √°tt. Mer√©sz vizu√°lis megjelen√©st biztos√≠t m√©g egy tradicion√°lis v√°llalkoz√°snak is. Seg√≠tenek tagolni a teret √©s ir√°ny√≠tani a szemet az oldalon. Az √©les sz√∂gek √©s form√°k k√∂zvetlen√ľl a CTA-ra helyezi a figyelm√ľnket. A ’90-es √©vek nosztalgikus √©lm√©nye egy √ļj diz√°jnban!

 

 

 

MINT√ĀK √ČS TEXT√öR√ĀK 

 

Van egy bizonyos √©rz√©s, ami elkap minket, amikor egy kedvenc sz√°munk sz√≥l a r√°di√≥ban…
H√°t ugyanez el√©rhetŇĎ megfelelŇĎ mint√°k √©s text√ļr√°k alkalmaz√°s√°val is egy weboldalon. EzekbŇĎl 2018-ban nem lesz hi√°ny!
 Egy sz√©p vizu√°lis √©lm√©ny l√©trehoz√°s√°ban nagy szerepet kapnak a mint√°k √©s text√ļr√°k megfelelŇĎ haszn√°lata. Megnyugtat√≥ vonzerŇĎt k√∂lcs√∂n√∂z √©s harm√≥ni√°t.
Ha az √∂n term√©ke vagy szolg√°ltat√°sa az √©rzelmekre t√°maszkodik, akkor egy j√≥l megkompon√°lt, strukt√ļr√°lt oldallal k√∂nnyen el√©rheti az erŇĎteljes, pozit√≠v √©lm√©nyt ny√ļjt√≥ vizu√°lis hat√°st!

 

√úRES T√ČR


Azt mondj√°k az √ľres t√©r zavar√≥ lehet √©s hidegs√©get sug√°roz! De ez m√°r a m√ļlt, 2018 nagyszerŇĪen j√°tszik a „semmivel” A sz√°nd√©kosan √©s j√≥l haszn√°lt szabadon hagyott ter√ľlet √∂nmag√°ban v√©ve is egy trend, plusz hat√©kony m√≥dja hogy keretet adjon az √ľzenetednek. NagyszerŇĪen ir√°ny√≠tja a tekintete a megfelelŇĎ helyekre!

 

 

 

LOAD TIME


Ez a r√©sz kev√©sb√© diz√°jn specifikus, ink√°bb k√∂telezŇĎ! A Google bejelentette, hogy a mobil teljes√≠tm√©nyt alapul v√©ve indexeli a weboldalakt ez√©rt fontos a mobiln√©zet sebess√©ge √©s minŇĎs√©ge, hogy a pontsz√°mok magasak legyenek. Fontos a k√©pek gyors√≠t√≥t√°raz√°sa a m√©retek optimaliz√°l√°sa √©s az oldalakon tal√°lhat√≥ f√°jlok minimaliz√°l√°sa. Ha ezekre odafigyel√ľnk gyorsabb oldalbet√∂lt√©st kapunk. 
Ha az oldalunk mobilbar√°t, de sok idŇĎbe telik, m√≠g bet√∂lt, akkor el√©g nagy az a kock√°zat, hogy a felhaszn√°l√≥ elhagyja a webhelyet mielŇĎtt azt haszn√°ln√°!
Ha teszteli az oldal mobilbar√°t bet√∂lt√©s√©t lehetŇĎleg ne WIFI-rŇĎl tegye, mert m√°s eredm√©nyeket kap mint 3G/4G eset√©ben!

 

A friss√≠tett megjelen√©s n√∂veli a k√∂z√∂ns√©g bizalm√°t, hogy val√≥ban k√©pesek vagyunk kiel√©g√≠teni felhaszn√°l√≥ink ig√©nyeit! Ha esetleg k√©ts√©gei lenn√©nek, hogy a 2018-as diz√°jn trendek nem be√©p√≠thetŇĎk az √∂n arculat√°ba, keressen minket bizalommal! Csapatunk k√©szs√©gesen √°ll rendelkez√©s√©re!