Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

5 egyszerŇĪ tipp, hogy eszt√©tikusabb√° tedd honlapod megjelen√©s√©t (1. r√©sz)

Az, hogy milyen a honlapod kin√©zete –gondolok itt az elrendez√©sre, sz√≠nvil√°gra, tipogr√°fi√°ra, k√©pekre √©s √≠gy tov√°bb – nagyban befoly√°solj√°k azt, milyen lesz az oldall√°togat√≥d elsŇĎ benyom√°sa. A c√©l az lenne, hogy pl. egy „landing page” eset√©n, az oldall√°togat√≥ v√©gig menjen azon az √ļton, melyet mi szabtunk meg neki. A design, √©s egy√©b elemek azonban d√∂ntŇĎ hat√°ssal vannak arra, hogy az elk√©pzel√©s√ľnk szerint t√∂rt√©nik e majd a folyamat, vagy a l√°togat√≥ azonnal kil√©p az oldalunkr√≥l.

5 egyszerŇĪ tipp, hogy eszt√©tikusabb√° tedd honlapod megjelen√©s√©t (1. r√©sz)

Design tippek #1 – Profi, de ugyanakkor egyszerŇĪen megjegyezhetŇĎ log√≥

A log√≥ fontos r√©sze egy adott m√°rk√°nak, √≠gy mindig gyŇĎzŇĎdj√ľnk meg arr√≥l, hogy megfelelŇĎ minŇĎs√©gŇĪ-e, j√≥ helyen van-e elhelyezve, √©s illik-e honlapunk t√∂bbi r√©sz√©hez (ford√≠tott esetben, az oldalunk passzol-e a log√≥nkhoz).  √Črdemes a log√≥ra egy fŇĎoldalra mutat√≥ linket elhelyezni, √≠gy a l√°togat√≥k egyszerŇĪbben juthatnak a fŇĎoldal tartalm√°ra.

 

Design tippek #2 – Helyesen elhelyezett navig√°ci√≥s men√ľ

Az √°tl√°that√≥s√°g szempontj√°b√≥l fontos m√©g, hogy a men√ľsor hol, illetve hogyan van elhelyezve. Az oldalak t√∂bbs√©g√©n√©l egy felsŇĎ v√≠zszintes men√ľsor a domin√°l√≥. Ezt szok√°s m√©g kombin√°lni egy√©b, esetleg oldals√°vban elhelyezett navig√°ci√≥s elemekkel, vagy a fŇĎmen√ľ alatti ter√ľlet kihaszn√°l√°s√°val, egy √ļjabb, (sz√≠nben, m√©retben megk√ľl√∂nb√∂ztetett) men√ľsorral.
 

Helyesen elhelyezett, kialak√≠tot men√ľs√∂r

Ha j√≥l √°tl√°that√≥an van fel√©p√≠tve a men√ľrendszer√ľnk, es√©ly√ľnk van arra, hogy az oldall√°togat√≥ megtal√°lja azt, amit keres, vagy esetleg olyan egy√©b t√©m√°t is tal√°l majd, melyet egy√©bk√©nt nem is keresett volna. √Črdemes a kev√©sb√© fontos inform√°ci√≥kat, √©s egy√©b linkeket az oldal l√°bl√©c√©ben elhelyezni.

 

Design tippek #3 – Rend a lelke mindennek

A t√ļls√°gosan sok k√©p √∂sszezavarja a l√°togat√≥t, √©s elvonja a figyelmet az igaz√°n hasznos tartalomr√≥l. √Črdemes teh√°t m√©rt√©kkel haszn√°lni az oldalba illesztett k√©peket, ugyanis ha t√ļl sok vizu√°lis inform√°ci√≥val tal√°lja szembe mag√°t az agyunk, az inform√°ci√≥ feldolgoz√°s√°nak ideje jelentŇĎsen megnŇĎ.
 

M√°sik m√≥dja annak, hogy rendezett legyen az oldalunk, ha r√∂videbb bekezd√©sekkel dolgozunk. Egy bekezd√©s maxim√°lisan 5-7 sorb√≥l √°lljon, √©s ne t√∂bbŇĎl. A t√ļls√°gosan hossz√ļ t√∂mb sz√∂vegr√©sz ugyanis elriaszthatja a l√°togat√≥t.

 

Design tippek #4 – Hagyj elegendŇĎ √ľres teret az aloldalakon

Az egyes bekezd√©sek, √©s k√©pek k√∂zt √©rdemes elegendŇĎ helyet hagyni. EttŇĎl egyr√©szt √°tl√°that√≥bb lesz a tartalom, m√°sr√©szt eszt√©tikusabban is hat.  EllenŇĎrizze az √ľresen hagyott ter√ľletek nagys√°g√°t, ugyanis ha t√ļls√°gosan zs√ļfolt az oldala, potenci√°lis l√°togat√≥kat vesz√≠thet.

 

Design tippek #5 – V√°lassz megfelelŇĎ sz√≠nstrat√©gi√°t

A t√∂bbnyire semleges sz√≠npalett√°val eleg√°ns, ugyanakkor letisztult, kellemes honlapok k√©sz√≠thetŇĎek. A c√≠meket, √©s egy√©b bekezd√©s elemeket, k√∂tŇĎjeleket, felsorol√°st √©rdemes megsz√≠nezni. Ezzel is seg√≠t√ľnk a l√°togat√≥nak felismerni az egyes tartalmak k√∂zti k√ľl√∂nbs√©geket. Itt √ļjra √©rdemes sz√≥t ejteni a log√≥r√≥l – ugyanis √©rdemes teh√°t az oldal sz√≠neit is a log√≥ √©s a m√°rka sz√≠nvil√°g√°ra szabni.