Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Esztétikus honlap megjelenés - 5 tipp neked (#2)

Egy kor√°bbi cikk√ľnkben m√°r √∂sszefoglaltunk 5 fontos dolgot, melyek n√©lk√ľl√∂zhetetlenek egy val√≥ban j√≥l kin√©zŇĎ, professzion√°lis honlaphoz. Most itt a folytat√°s, √ļjabb √∂t l√©nyeges elemmel, melyekre √©rdemes odafigyelni honlapk√©sz√≠t√©s sor√°n. 

Esztétikus honlap megjelenés - 5 tipp neked (#2)


Ha lemaradt√°l volna cikk√ľnk elŇĎzŇĎ r√©sz√©rŇĎl, olvasd el most:

5 egyszerŇĪ tipp, hogy eszt√©tikusabb√° tedd honlapod megjelen√©s√©t (1. r√©sz)

 

Design tippek #6 – Haszn√°lj profi k√©peket az oldalad elk√©sz√≠t√©sekor!

Az oldall√°togat√≥k pillanatok alatt kisz√ļrj√°k a rossz, gyenge minŇĎs√©gŇĪ- vagy √°tlagos k√©peket. Haszn√°lj teh√°t profi minŇĎs√©gŇĪ, egyedi k√©peket, fot√≥kat oldaladon, vagy fektess p√©nzt abba, hogy min√©l egyedibb, ugyanakkor minŇĎs√©gi k√©pekkel szereld fel oldalad.

 

Ha nem tehetj√ľk meg, hogy egyedi k√©peket k√©sz√≠ts√ľnk oldalunk sz√°m√°ra, √©rdemes befektetni m√°r l√©tezŇĎ, ugyanakkor profi √ļn. „stock” fot√≥kba. Ezen tartalmak t√∂bbs√©ge ugyan licence d√≠jas, azonban minden esetben meg√©ri a befektet√©st. A gyenge minŇĎs√©gŇĪ, sil√°ny k√©pek haszontalanabbak, mint ha egy√°ltal√°n nem is haszn√°ln√°nk k√©peket az oldalunkon.

 

Design tippek #7 – A betŇĪt√≠pusok jelentŇĎs√©ge honlapk√©sz√≠t√©s sor√°n

V√°lasszon olyan betŇĪt√≠pust honlapj√°ra, amely az √∂sszes b√∂ng√©szŇĎben, √©s mobil eszk√∂z√∂k√∂n is j√≥l olvashat√≥an jelenik meg. Ergon√≥miai szempontb√≥l ker√ľlj√ľk a talpas betŇĪket, √©s ne haszn√°ljunk t√ļl kontrasztos sz√≠neket sem a sz√∂vegekn√©l.

 

Fontos teh√°t, hogy j√≥l olvashat√≥ betŇĪk√©szletet v√°lasszunk, amelynek a m√©rete ne legyen kisebb 11 pontosn√°l. Amennyiben webes betŇĪk√©szleteket (web fonts) haszn√°lunk, √©rdemes kevesebb mint 3 st√≠lust haszn√°lni, elker√ľlve √≠gy az egyre n√∂vekvŇĎ oldalbet√∂lt√©st.

 

Statikus oldalak eset√©ben olyan betŇĪm√©retet haszn√°ljunk, amellyel 15-20 sz√≥ elf√©r egy sorban. Ugyanez a szab√°ly dinamikus oldalak eset√©ben is, ha a sz√©less√©g 900-1000px k√∂r√ľli.

Honlap tipogr√°fia

 

Design tippek #8 – Olyan ig√©nyess√©ggel tervezd meg az √∂sszes aloldalt, mintha csak a fŇĎoldalad lenne

A legt√∂bb honlapra l√°togat√≥ felhaszn√°l√≥ nem a fŇĎoldalon kereszt√ľl l√©p be az oldalunkra. √Črdemes teh√°t a kulcsfontoss√°g√ļ inform√°ci√≥kat √ļgy be√©p√≠teni oldalunkba, hogy az minden oldalon el√©rhetŇĎ legyen a l√°togat√≥ sz√°m√°ra.

 

Design tippek #9 – Haszn√°lj responz√≠v (m√©ret √©rz√©keny) designt – az eredm√©ny garant√°ltan nem marad el

 A honlap tervez√©skor, megrendel√©skor mindenk√©pp √©rdemes odafigyelni arra, hogy az aktu√°lis honlap design responz√≠v m√≥don van-e fel√©p√≠tve. A mai rohan√≥ vil√°gban kev√©s olyan ember van, akinek ne lenne okostelefonja, √©s ne haszn√°ln√° azt a weben val√≥ b√∂ng√©sz√©sre. Bizony√≠tott t√©ny, hogy a responz√≠v oldalakat sz√≠vesebben l√°togatj√°k a mobilr√≥l b√∂ng√©szŇĎ felhaszn√°l√≥k. √Ātl√°that√≥bb, kezelhetŇĎbb, √©s szebben is jelenik meg a responz√≠v m√≥don fel√©p√≠tett honlap a mobil eszk√∂z√∂k√∂n.

Responzív webdesign honlap

 

Design tippek #10 – Teszteld a designt

Az, hogy sikeres lesz e honlapunk, vagy elbukik az elsŇĎ komolyabb pr√≥bat√©telen, jobb√°ra azon m√ļlik mennyire siker√ľlt kialak√≠tani a teljes √∂sszhangot az oldalon bel√ľl. Optimaliz√°ld honlapod, ha √ļgy √©rzed kev√©s a kattint√°s, helyezd √°t az √ļn. „call to action” gombokat, pr√≥b√°lkozz m√°s sz√≠nekkel, de soha ne hagyd annyiban.  Nagy c√©gek √©veket t√∂lt√∂ttek m√°r el azzal, hogy melyik √°rnyalat√ļ sz√≠n lenne a megfelelŇĎ az arculatukhoz. √Črdemes ezekbŇĎl a kisebbeknek is profit√°lni valamelyest, hiszen ha valaki egy strat√©gi√°val sikeres lett, akkor azzal valaki m√°s is az lehet. 

 

Ha nincs idŇĎd mindenre odafigyelni, vagy csak szeren√©d profi szakemberekre b√≠zni a honlaptervez√©st, √©s kivitelez√©st, k√©rj aj√°nlatot tŇĎl√ľnk. Szakk√©pzett grafikusainkkal, √©s programoz√≥inkkal igyeksz√ľnk a maximumot ny√ļjtani √ľgyfeleink r√©sz√©re. 

Kérj ajánlatot