Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Hivatalos: A Facebook beszállt a virtuális valóság businessbe!

Tegnap a Facebook bejelentette, hogy megvették az Oculus Riftet. Notch nem akar nekik dolgozni.

Hivatalos: A Facebook beszállt a virtuális valóság businessbe!

Ahogy arr√≥l tegnap besz√°moltunk, a Facebook bekebelezte az Oculus Riftet, √©s ezt a h√≠rt nem mindenki fogadta t√°rt karokkal.

 

T√∂bbek k√∂z√∂tt Marcus Notch Persson, a Minecraft alkot√≥ja sem. A fejlesztŇĎzseni a Twitteren k√∂z√∂lte, hogy "m√°r besz√©lgettek arr√≥l, hogy a Minecraft egyik verzi√≥j√°t √∂sszek√∂tik az Oculus-szal, de most el√°llt a megegyez√©stŇĎl". "A Facebook megijeszt" - tette hozz√° Notch.

 

 

Notch k√©sŇĎbb a saj√°t blogj√°n r√©szletesen is besz√©lt a dologr√≥l √©s hangot adott csal√≥dotts√°g√°nak az √ľgy kapcs√°n. Szerinte a VR meg fogja v√°ltoztatni a vil√°got √©s besz√©lt arr√≥l is, hogy milyen nagy hat√°ssal volt r√° a legut√≥bbi l√°togat√°sa az Oculus Rift fŇĎhadisz√°ll√°s√°n.
 

A Mojangot √©rdekelte a VR, viszont a jelenlegi j√°t√©kkal nem mŇĪk√∂dhetett volna, ez√©rt Notch azt javasolta, hogy csin√°ljanak egy ingyenes, lecsupasz√≠tott verzi√≥t; hasonl√≥t a Minecraft PI verzi√≥hoz. Megindult a munka.

 

Minecraft, Oculus Rift Facebook

"Azt√°n k√©t h√©ttel k√©sŇĎbb a Facebook megveszi ŇĎket" - √≠rta csal√≥dottan Persson.

 

"A Facebook nem egy olyan c√©g, ahol tech-rajong√≥k dolgoznak. A Facebook nem egy j√°t√©kos c√©g. A Facebookot csak az √©rdekli, hogy min√©l t√∂bb felhaszn√°l√≥juk legyen √©s semmi m√°s" - folytatta Notch, majd hozz√°tette, hogy a VR val√≥ban rengeteg j√≥ dolgot tehet k√∂z√∂ss√©gi szinten, de ŇĎt a j√°t√©kok √©rdeklik, nem a social, ez√©rt ink√°bb az Oculus Rift konkurenci√°in√°l pr√≥b√°lkozik. Mondjuk a Valve-n√©l vagy a Sonyn√°l.

 

 

"Mindenk√©ppen szeretn√©k a VR r√©szese lenni, de nem fogok a Facebooknak dolgozni. A motiv√°ci√≥ik tiszt√°zatlanok √©s gyorsan v√°ltoznak. [...] √Čs nem az√©rt toltam bele 10 000 doll√°rt az elsŇĎ k√∂rben az Oculus-ba, hogy azt√°n a Facebook k√©sŇĎbb felv√°s√°rolja az eg√©szet. [...] √Črtem √©n, hogy ez puszt√°n egy √ľzleti d√∂nt√©s √©s szeretn√©k a Facebooknak √©s az Oculus tulajdonosainak is gratul√°lni hozz√°. De ez az a pont, ahol elv√°lnak √ļtjaink" - fejezte be Notch.

 

A Facebook k√©tmilli√°rd doll√°r√©rt vette meg tegnap az Oculus Riftet. Ez egyszer j√≥, mert a fejlesztŇĎk egy biztos anyagi h√°tt√©r mellett dolgozhatnak, viszont ez mindent megv√°ltoztathat, amit a VR-eszk√∂z√ľktŇĎl v√°rtunk. P√©ld√°ul Carmack a Facebooknak dolgozik. Furcsa vil√°g ez.

Ti mit gondoltok?