Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Blog k√©sz√≠t√©s, nem csak kezdŇĎknek ‚Äď Milyen az igaz√°n j√≥ blog design?

Bloggerek √©veket t√∂ltenek azzal, hogy min√©l jobban n√©zzen ki a honlapjuk. Ugyanakkor, nagyon neh√©z r√°j√∂nni arra, mi az az apr√≥s√°g, ami hi√°nyzik ahhoz, hogy igaz√°n n√©pszerŇĪ blogot hozzon l√©tre valaki. Vonatkoztassunk most el a blogon l√©vŇĎ tartalomt√≥l, √©s n√©zz√ľk meg mi mindent tehet√ľnk, hogy jav√≠tsuk a felhaszn√°l√≥i/olvas√≥i √©lm√©nyt. 

Blog k√©sz√≠t√©s, nem csak kezdŇĎknek ‚Äď Milyen az igaz√°n j√≥ blog design?

√Ėssze√°ll√≠tottunk egy 50 pontb√≥l √°ll√≥ list√°t, amelyek seg√≠ts√©g√©vel garant√°ltan t√∂bb l√°togat√≥t tudsz majd gener√°lni a blogodra.

 

Blog Design Рhogy nézzen ki egy blog?

Profi fejléc

A fejl√©c az elsŇĎ kb 200 px a blogod tetej√©n. Itt √°ltal√°ban a log√≥t, a blog c√≠m√©t, az elsŇĎdleges men√ľsort, √©s valamilyen mott√≥t szoktak elhelyezni. A fejl√©ck√©p adja meg az oldalad alap hangulat√°t – √≠gy ez az elsŇĎ benyom√°s, amely a l√°togat√≥t √©ri a honlapodon.

 

Fektess h√°t idŇĎt a fejl√©ck√©p elk√©sz√≠t√©s√©be, vagy szaktud√°s hi√°ny√°ban k√©rj meg szabad√ļsz√≥ grafikust, vagy grafikai st√ļdi√≥t a k√©p szakszerŇĪ elk√©sz√≠t√©s√©re.  

 

Amennyiben szeretn√©l igaz√°n professzion√°lis, l√°togat√≥kat hoz√≥, √©s profitot termelŇĎ blogot k√©sz√≠teni, k√©rd egyedi aj√°nlatunkat ide kattintva.

 

Milyen legyen a blog logója?

A log√≥k lehetnek k√©pes, vagy sz√∂veges form√°tum√ļak is. Egyes esetekben egy egyedi betŇĪt√≠pus, √©s a blog neve is el√©g ahhoz, hogy √ľtŇĎs v√©geredm√©ny sz√ľlessen. A log√≥k hasonl√≥k√©pp mŇĪk√∂dnek, mint a blogok. Egy j√≥l megtervezett log√≥, vizu√°lis pecs√©tk√©nt is szolg√°l a blogodra n√©zve. Ez az, ami alapj√°n a k√©sŇĎbbiekben legink√°bb azonos√≠tani tudj√°k a honlapodat a l√°togat√≥id.

 

A blog fejléchez hasonlóan, a logó megtervezéséhez is igénybe veheted akár profik segítését is. Egyedi logó tervezés, és kivitelezés itt: Logó tervezés

 

Mindent a sz√≠nekrŇĎl!

Biztosan √©szrevetted m√°r, hogy bizonyos sz√≠nek kifejezetten j√≥l mutatnak, √©s passzolnak egym√°shoz, m√≠g m√°s √∂ssze√°ll√≠t√°sok igen fur√°n hathatnak. A sz√≠npszcihol√≥gi√°r√≥l sz√≥l√≥ cikk√ľnket ide kattintva elolvashatod.

 

Milyen betŇĪt√≠pust haszn√°ljak a honlapomon, blogomon?

T√∂bb ezer, ak√°r ingyenes betŇĪt√≠pus k√∂z√ľl v√°logathatsz a neten, vagy kiv√°laszthatsz licence felt√©telekkel rendelkezŇĎ v√°ltozatokat is. A l√©nyeg, hogy az igen nagy v√°laszt√©kb√≥l, megtal√°ld a blogodhoz legink√°bb illŇĎt. A weboldal ergon√≥mi√°r√≥l sz√≥l√≥ cikk√ľnkben, r√©szletesen kifejtett√ľk a t√©m√°t.

 

A fontok sz√≠neit √©s t√≠pus√°t teh√°t nagy gondoss√°ggal kell kiv√°lasztani. √Āltal√°noss√°gban elmondhatjuk, hogy majdnem minden weboldal eset√©n √©rdemes a betŇĪt√≠pusok sz√°m√°t 1-2 t√≠pusra korl√°tozni. A sok f√©le betŇĪt√≠pus zavart kelt a l√°togat√≥ban, a helytelen√ľl megv√°lasztott fontok pedig az eg√©sz √∂sszk√©pet k√©pes elrontani.

 

Az egyszerŇĪs√©g a kulcs

Az elsŇĎdleges c√©l ugyeb√°r, hogy min√©l t√∂bb ember olvassa rendszeresen a blogot. Fontos, hogy az oldalon bel√ľl √ļgy vezess√ľk a l√°togat√≥t, hogy ne mindig felt√©tlen√ľl csak egy tartalmat olvasson. Az interakci√≥ fontos, haszn√°ljunk hozz√°sz√≥l√°sokat seg√≠tŇĎ dobozt, tov√°bbi bejegyz√©s aj√°nl√≥t stb.

 

Gondoljuk h√°t √ļjra a blogunk szerkezet√©t. K√∂nnyen megtal√°lhat√≥k az egyes navig√°ci√≥ra szolg√°l√≥ elemek? Gyorsan tudunk tartalmak k√∂zt v√°ltani? Sz√°mos olyan dolog van, amely befoly√°solni fogja a l√°togat√≥k oldalon elt√∂lt√∂tt idej√©t.

 

Az oldalsávról

Az oldals√°vot legal√°bb annyira meg kell tervezni, mint a fŇĎoldalunkat. SŇĎt, mivel ez az esetek t√∂bbs√©g√©ben minden oldalon megegyezik, tal√°n m√©g nagyobb ig√©nyess√©get k√≠v√°n meg.

 

A legt√∂bb oldals√°vban √°ltal√°ban a legfrissebb posztok, c√≠mkefelhŇĎ, hirdet√©sek stb.. kapnak helyet, √≠gy k√∂nnyen kusza l√°tv√°nyt ny√ļjthat.

 

Milyen képeket használjak a blogomhoz?

Az ember √∂szt√∂n√∂sen megn√©zi az emberi arcokat, √©s az arckifejez√©s√ľket. Haszn√°ljuk h√°t ki ezt a tendenci√°t, √©s haszn√°ljunk embereket √°br√°zol√≥ k√©peket a bejegyz√©seinkben, vagy ak√°r a fejl√©c k√©pben is.

 

Nyugodt sz√≠vvel haszn√°lhatjuk saj√°t magunkat √°br√°zol√≥ profi fot√≥t is. √ćgy m√©g nagyobb bizalmat tudunk √©breszteni a l√°togat√≥ban csup√°n azzal, hogy az arcunkat adjuk az oldalhoz (√≠gy az azon l√©vŇĎ tartalomhoz is). Fontos, hogy a l√°togat√≥k √©rezz√©k, egy szem√©lyis√©g van a tartalmak m√∂g√∂tt, nem pedig egy g√©p.

 

A cikk folytat√°sa j√∂vŇĎ h√©ten k√∂vetkezik, amelyben megvizsg√°ljuk, milyen egy√©b finombe√°ll√≠t√°sokkal, szerkezeti m√≥dos√≠t√°sokkal √©rhet√ľnk el m√©g nagyobb konverzi√≥t.