AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Egyedi vagy sablon alapú weboldal az ideális számomra?

Gyakran felmerül a kérdés: Egyedi, vagy sablon weboldal lenne a megfelelő a számomra? Tényleg megéri az időt, és a beruházást az, hogy egyedi legyen a honlapom? Mik a különbségek, és egyáltalán, ha a tartalom nagyon erős, és határozottan megszerkesztett, nem lenne elég a biztos sikerhez? A válaszhoz járjunk végig néhány fontos lépést.

 

Egyedi vagy sablon alapú weboldal az ideális számomra?

A választás a legtöbb esetben csakis a megrendelőn múlik, és azon, mekkora budget áll rendelkezésre a honlap elkészítéséhez. Ha logikusan gondolkozunk, ahhoz, hogy a sikerünk biztos legyen, szükséges, hogy valamivel többet, jobbat nyújtsunk a konkurenciánknál.


Mennyit számít az első benyomás?
 

Általában, ha valaki terméket – vagy szolgáltatást keres az interneten, és vagyunk olyan szerencsések, hogy épp a mi weboldalunkon landol az illető, az első 2-3 másodpercben eldönti azt, hogy a mi cégünket bízza e meg, és minket választ, vagy tovább áll, csupán az alapján, amit honlapunkon lát. Ezért nagyon fontos, hogy valamivel megfogjuk az érdeklődőt, legyen az a weboldalunk hangulata, felépítése, esztétikai jellemzői, grafikai megjelenése és így tovább. Elmondhatjuk tehát, hogy az első benyomás nagyon fontos, ha folyamatosan új ügyfeleket kívánunk szerezni, ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy egyedi, letisztult, jól átgondolt weboldalunk legyen.
 

Az egyedi webdesign gondosan megtervezett, a megrendelő elképzelése szerint elkészített, jól felépített, és hatékony weblapmotorra épül. Aki hosszú távon gondolkodik, nem érdemes kockázatot vállalnia azzal, hogy egy már mások által is használt, sablonra húzza rá vállalkozása szolgáltatásainak, termékeinek bemutatását.
 

A technikai oldala a dolognak, hogy ha Ön egyedi weboldalt készített, személyre szabott lehetőségeket kínálnak fel a szakemberek, melyek a célcsoportjához vannak igazítva, nem beszélve a későbbi bővítés lehetőségéről.        
 

Amennyiben sablon oldalt választ, lehetőségei nagyban korlátozottak azáltal, hogy oldalának alapvető tartalmán, a céglogóján és néhány az oldalon megjelenő alapszínen felül, melyet módosíthat, meg van kötve a keze, ezáltal a vizuális különbség, és a felhasználói élmény már akkor elveszik, amikor a leendő ügyfele még meg sem ismerte a cége nyújtotta lehetőségeket.
 

Összegezve a fent leírtakat, lássuk melyik megoldásnak melyek az előnyei, illetve hátrányai:
 

Egyéni Web Design – Pro

- Személyre szabott

- Egyedi grafikával rendelkezik

- Egyszerűbben frissíthető, fejleszthető

- Szakemberek által összeállított, komplett marketingfogásokat tartalmaz

Egyéni Web Design – Kontra

- Befektetési költsége magasabb a sablon oldalakétól

- Elkészítéséhez időre, konzultációra van szükség az egyes szakemberekkel

 

Sablon Design - Pro

- Költség- és idő hatékony megoldás

- Startup cégeknek hasznos lehet, a minél gyorsabb online megjelenés érdekében

Sablon Design - Kontra

- Nagy az esélye annak, hogy sok más cég is azonos sablont használ, így kialakul a látogató fejében az "ugyanaz, mint mindenki más", megjelenés érzése, amely nem mondható pozitívnak

- Általában nem felhasználóbarát, frissítésekhez, fejlesztéshez szükség lehet egy fejlesztőre vagy programozóra (szaktudás hiányában)

- Első benyomás alapján, általában elfordulnak az érdeklődők az ilyen honlapoktól