AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Miből lesz a cserebogár? - avagy a Facebook fejlődése képekben

A Facebook közösségi oldala igen nagy utat járt be megalakulása óta. Az oldal kinézete igen nagy gyakorisággal változott, fejlődött, és szépült (jó, igen ez relatív, de a képek a bizonyítékok rá, hogy így van). A 2005-ös Facebook desing óta igen sok minden megváltozott az oldalon, és sok hasznos funkcióval bővítették a fejlesztők. Ezeket mutatjuk most be nektek képekben, íme: 

Miből lesz a cserebogár? - avagy a Facebook fejlődése képekben2005 - A Facebook

Vissza az időbe, mikor a Facebook még csak zártkörűen működő közösségi háló volt - igen kevés felhasználóval. Ekkor még nem volt idővonal, sem pedig "News feed" azaz nem látszott az ismerősök tevékenysége...

A facebook 2005-ben

 

2006 - Mini feed

A 2006 szeptemberében a Facebook kifejlesztette a News Feed-et, azt a felhasználói profilokat tartalmazó mini-feed-et, amely már megjelenítette a felhasználói tevékenységeket.

A Facebook fejlődése - 2006

 

2007 - Facebook interakciók

2007 a Facebooknak nem túlságosan a design módosításokról, jóval inkább a funkcionalitásbeli bővülésről szólt. Ekkoriban kezdhettek kapcsolatba lépni több módon is egymással a felhasználók - emlékeztek még a Facebook Gifts-re (ajándékokra) ?

A Facebook 2007-ben

 

2008 - Facebook alkalmazások megjelenése

A felhasználók úgynevezett alkalmazás füleket adhattak a profiljukhoz. Megjelent az állapotfrissítésére szolgáló sáv, ahol képeket, videókat, linket oszthattak meg a felhasználók. 

Facebook 2008-ban

 

2009 - Facebook oldalak megjelenése

Egy új fajta felhasználói profil jelent meg 2009-ben: a Facebook oldlak (Facebook Pages). A felhasználók rajongói lehettek egy-egy oldalnak (Become a fan), később 2010-től viszont már "like"olhatták az oldalakat.

2009 - Létrejöttek a facebook oldalak

 

2010 - Facebook design újratervezése

2010 végére a Facebook újragondolta a designt, és kissé áttervezte a megjelenést. A felhasználók már néhány képből álló kreatív bannereket készíthettek profiljukra, melyekre több webes alkalmazás is megjelent a későbbiek során. 2010-től kezdve láthattuk azt is, hogy egy adott személy, vagy oldal esetén kik a közös rajongók / barátok, az ismerőseink közül. 

Facebook 2010-ben: újragondolt design

 

2011 - Facebook: nyomonkövethetőség

2011-ben a Facebook már lehetőséget ad, hogy nyomonkövessük mások tevékenységeit. Mindezt a jobb felső sarokban a chat fölötti területen láthatjuk. Megjelent továbbá az úgynevezett "View as" lehetőség is, melynek segítségével megnézhettük, hogy látják mások a profilunkat. 

2011  - Facebook nyomonkövethetőség

 

A további újítások, mint például idővonal, cover fotó, és sok egyéb funkció bővítés melyek ma is élnek, már nem szorulnak magyarázatra. Az érdekesség inkább az, hogy honnan indult, és hová jutott el ez a micro közösségi site-ként debütált oldal. 
 További kapcsolódó tartalmak:

15 ötletes és kreatív idővonal fotó - azaz Timeline cover

A Facebook titkos algoritmusa, avagy nézd meg Te is, kik állnak hozzád a legközelebb!

Mi is a Facebook, a gyerekek szerint...?