AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

8 módszer, hogy növeld Facebook oldalad követőinek számát

A több mint egymilliárd, rendszeres Facebook felhasználót elérve, a vállalatok gyorsan és egyszerűen bemutathatják termékeiket, illetve szolgáltatásaikat leendő vásárlóiknak. Miután az oldal létrehozása ingyenes, természetes, hogy élnek a lehetőséggel, sőt, még a Facebook fizetett hirdetéseit is használják, hogy a számukra demográfiailag is megfelelő célcsoportot elérjék.

8 módszer, hogy növeld Facebook oldalad követőinek számát

A Facebook nem csak a népszerűsítést szolgálja. A vállalatok gyorsan megismerhetik leendő vásárlóikat, és az iparág trendjeit. De hogyan szerezzünk lájkolókat, és követőket? Először is, sokan nem ismerik a különbséget a „Like” és a „Követem” között.

Amikor valaki lájkolja az oldalad, azzal automatikusan be is követi. De ez nem jelenti azt, hogy mindig látni is fogják, ha posztolsz. A követés opció alatt, két lehetőség jelenik meg: Alapértelmezett, vagy Megjelenítés elsőként. Az utóbbi az, amit egy vállalat akar, mert ekkor mindig megjelenik posztunk a látogatóink kezdőoldalán.

A legegyszerűbben ez úgy érhető el, ha megkéred látogatóid, hogy ne csak lájkoljanak, hanem a „Megjelenítés elsőként” opcióval kövessenek. Ne erőltesd, egyszerűen csak kérd, és indokold meg, miért éri ez meg nekik.

Most térjünk vissza egy picit az alapokhoz, a lájkgyűjtéssel kapcsolatban. Ahogy minden jó marketing kezdeményezésnél, itt is szükség van stratégiára. A következőkben felsorolunk 10 taktikát, mellyen növelheted facebook oldalad követőinek számát.

Facebook követők számának növelése 1.: Használj megnyerő tartalmat!

Minden sikeres marketing kampány kulcsa, a megnyerő tartalommal kezdődik. A blogposztoktól az infografikákig, a minőség és a releváns tartalom mondhatni kötelező jellegű kell legyen a sikerhez.  

Ugyan ez vonatkozik a Facebookra. Győződj meg róla, hogy minden egyes posztnak van értéke valamilyen módon, akár szórakoztató, vagy problémamegoldó jellegű. Ez a képekre is vonatkozik, főleg mivel rendkívül fontos a szerepük. A Buzzsumo szerint, a posztok 2,3-szoros benyomást keltenek, ha van mellette kép.

Ez mind ahhoz vezet, hogy aktuális követőid megosztják tartalmadat saját oldalaikon, ami segít bevonzani új oldallájkokat. Ne feledd, „a tartalom a király”, a marketing csatornák között. A sztenderd arány a 20% népszerűsítő, és 80% nem-népszerűsítő poszt.

Facebook követők számának növelése 2.: Ossz meg élő adásokat!

Tavaly nyáron, a Facebook azt nyilatkozta, hogy a felhasználók 3x több időt töltenek az élő videók nézésével, mint a hagyományos videókéval. Ez a trend folytatódik, és az összes top vállalat használja, a Dunkin Donutstól, az Airbnb-ig.

Jó példa erre, egy Buzzeed élő videó tavaly nyárról. A videóban két alkalmazott próbált felrobbantani egy dinnyét úgy, hogy minél több gumit húztak rá. Az eredmények szerint a 45 perces videó alatt, több mint 800,000 néző volt. A nézők közül, pedig rengetegen csatlakoztak az oldalhoz is.

Facebook követők számának növelése 3.: Rendszeresen posztolj!

Ez igen egyszerű, legyen egy bevett rutinod a posztoláshoz. Előre beosztott időpontokban ossz meg a hét folyamán!

Például, a digitális marketing világában, a tartalom marketing posztok naponta egyszer, dél körül futnak, míg a SEO tartalmak 3 óra körül.

Legyen a tartalom következetes, hétről-hétre, napról-napra. Az emberek imádják a következetességet, és ez segíti az online közösségi médiában való jelenléted.

Facebook követők számának növelése 4.: Népszerűsítsd oldaladat más közösségi média oldalakon!

A kereszt-csatorna marketing a közösségi médiában létfontosságú az új követők eléréséhez. Van már Instagram, Twitter, LinkedIn, vagy Snapchat oldalad? Népszerűsítsd oldalad ezeken keresztül. Jó szabály ezek használatára, hogy kéthetente posztolj, a legtöbb követő eléréséért.

Facebook követők számának növelése 5.: Hirdess nyereményjátékokat!

Ki nem szereti a nyereményjátékokat, vagy bármit ami ingyen van, ami azt illeti? Légy kreatív és hirdess nyereményjátékokat minden hónapban, akciókért, vagy ingyenes termékekért, szolgáltatásokért. Győződj meg róla, hogy a tartalom leköti őket, és bevonzza a barátaikat is.

Facebook követők számának növelése 5.: Használj fizetett Facebook hirdetésehet!

Ha gyorsan akarsz Facebook oldal követőket szerezni, a fizetett hirdetés elengedhetetlenül fontos. A Facebook igen egyszerűvé tette a hirdetések készítését és fizetését, valamint engedélyezi, hogy bármely demográfiai célcsoportot (nemet, korosztályt, stb.) megcélozz.

Legyenek a hirdetések egyszerűek, és adj okot a célcsoportnak arra, hogy lájkolják oldalad. Itt igazán fontos kiemelned, hogy rendszeresek nyereményjátékaid, és értékes információt tudsz nyújtani.

Facebook követők számának növelése 6.: Kommentelj a tiedhez hasonló oldalakon!

Rendszeresen írj igényes kommenteket  más vállalatok oldalán, a saját piacodon belül. Ez bevonzza az ő közönségüket, csak győződj meg róla, hogy nem a személyes, hanem céges oldalad nevében írsz.

Facebook követők számának növelése 7.: Utalj Facebook oldaladra cikkeidben!

Mindamellet, hogy van kiegészítő a közösségi média lájkokhoz és megosztásokhoz oldaladon, invitáld az embereket szövegesen is, hogy osszanak meg, és lájkoljanak.

A gyakorlatban eltérő módszereket alkalmaznak erre, legyen szöveges link, vagy banner-szerű hirdetés, egy „Lájkolj minket Facebook-on” felirattal.

Facebook követők számának növelése 8.: Ajánlj akciókat a szolgáltatásaidra, termékeidre a lájkokért cserébe

Ez elég jól működik, gondolj csak bele: „Like-olj minket Facebook-on, és 10%-on elengedünk az árból.” Ez a hozzáadott érték.

Összefoglaló gondolatok a Facebook követők számának növeléséről:

Bármekkora is legyen céged, elengedhetetlenül fontos a Facebook oldal vezetése. Minél több a like, annál erősebb a közösségi megjelenésünk, nemcsak célcsoportunk, de versenytársaink szemében is.