Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

A hangalap√ļ keres√©s j√∂vŇĎje

√Črdekes idŇĎszak ez a hangalap√ļ keres√©s szempontj√°b√≥l, mind a fogyaszt√≥k k√∂r√©ben val√≥ elterjed√©se, mind a technol√≥giai fejleszt√©sek tekintet√©ben. T√ļll√©pt√ľnk azon az idŇĎszakon, hogy a hangalap√ļ keres√©st egy futurisztikus, t√°voli jelens√©gnek l√°ssuk, √©s manaps√°g m√°r elektronikus eszk√∂zeink szerves r√©sz√©nek tekintj√ľk azt.

A hangalap√ļ keres√©s j√∂vŇĎje

Amennyiben val√≥ban kereszt√ļthoz √©rkezt√ľnk, akkor ideje feltenn√ľnk n√©h√°ny k√©rd√©st, azzal kapcsolatban, hogy ez mennyiben v√°ltoztatja meg a j√∂vŇĎre vonatkoz√≥ kil√°t√°sainkat.

Olyan kérdéseket, mint például:

-Milyen k√©rd√©sek mŇĪk√∂dnek legjobban a hangalap√ļ keres√©ssel?

-Mire haszn√°lj√°k a hangalap√ļ keres√©st az emberek?

-Hogyan hoz a hangkeresés pénzt?

-Hogyan mérik majd a teljesítményét?

A hangalap√ļ keres√©s val√≥ban a Google, az Amazon, √©s t√°rsaik v√©g√©t jelentheti? Kezdj√ľk egy egyszerŇĪ √°ttekint√©ssel, hogy hol is tartunk ma.

Hangalap√ļ keres√©s: Egy kis h√°tt√©rinform√°ci√≥

A hangalap√ļ keres√©s seg√≠ts√©g√©vel a felhaszn√°l√≥ a telefonja, vagy sz√°m√≠t√≥g√©pe seg√≠ts√©g√©vel besz√©dalap√ļ keres√©st folytathat. A keresŇĎmotor ezut√°n olyan adatokat keres, melyek v√°laszul szolg√°lnak a k√©rdezŇĎ parancs√°ra.

A hangalap√ļ keresŇĎ nem csak maga a k√©rd√©s alapj√°n ismeri fel a felhaszn√°l√≥ sz√°nd√©k√°t, de olyan adatokat is feldolgoz, mint a f√∂ldrajzi helyzet, keres√©si elŇĎzm√©nyek, vagy m√ļltb√©li viselked√©s.

A hangkeres√©s gyakorlatilag m√°r egy √©vtizede jelen van, de nemsokkal ezelŇĎttig, sz√∂veg-alap√ļ megfelelŇĎje volt, tele vicces, de egyben k√°ros hib√°kkal.

Ezzel szemben, a leg√ļjabb fejleszt√©sek besz√©lget√©sekbe elegyednek vel√ľnk, k√©rd√©seket tesznek fel nek√ľnk, hogy jobban meg√©rts√©k sz√°nd√©kainkat, √©s pontosan tudj√°k teljes√≠teni k√©r√©seinken.

Mi√©rt olyan fontos a hangalap√ļ keres√©s?

Tudjuk, hogy a hangfelismer√©s, a term√©szetes besz√©dfeldolgoz√°s, √©s a hangalap√ļ keres√©s strat√©giailag fontos helyen szerepel a vil√°g legnagyobb tech c√©gein√©l, √©s egy nemr√©g elhangzott id√©zet a Google-tŇĎl, azt is el√°rulja mi√©rt:

„A Speech Technology Research-n√©l kettŇĎs c√©lunk van: hogy a kommunik√°ci√≥ a berendez√©sekkel amik k√∂r√ľl√∂tt√ľnk vannak (otthonunk, aut√≥nk), amiket visel√ľnk (√≥ra), magunkn√°l hordunk (telefon, tablet), z√∂kkenŇĎmentesen mŇĪk√∂dj√∂n, √©s minden√ľtt jelen legyenek.

 

 

Ki haszn√°lja a hangalap√ļ keres√©st?

T√∂bbnyire a fiatal gener√°ci√≥, √©s legfŇĎk√©pp K√≠na, a k√≠nai kifejez√©sek √≠r√°s√°nak komplexit√°sa miatt. Fontos kiemelni, hogy ah√°ny ember, annyi szem√©lyis√©g, √≠gy a hangalap√ļ keresŇĎnek alkalmazkodnia kell. Lehet, hogy a „Mennyi az idŇĎ?” k√©rd√©sre csup√°n egyetlen megfelelŇĎ v√°lasz l√©tezik, de a „Mit vegyek fel a szombat esti bulira, hogy csinos legyek?” k√©rd√©sn√©l m√°r m√°s a helyzet, ott a v√°laszok v√©gtelen lehets√©ges v√°ltozat√°val tal√°lkozhatunk.

Amennyiben egy keresŇĎnek siker√ľl kellŇĎen kiismernie valakit, rutinj√°t, szok√°sait, a felhaszn√°l√≥nak ezut√°n m√°r val√≥sz√≠nŇĪleg nem lesz kedve v√°ltani, √ļjrakezdeni a szem√©lyre szab√°st, teh√°t loj√°lis marad az Apple-h√∂z, vagy a Google-hoz mondjuk, legyen sz√≥ munkahelyrŇĎl, aut√≥r√≥l, vagy mobiltelefonr√≥l.

 

hangalap√ļ keres√©s

 

ElŇĎrejelz√©sek a hangalap√ļ keres√©ssel kapcsolatban

-A kereséskor a párbeszédek sokkal természetesebbnek hatnak majd.

-A hossz√ļ-farok kulcsszavak lesznek a f√≥kuszban a tartalom strat√©gi√°j√°t tekintve, hiszen a hangalap√ļ k√©rd√©sek √°ltal√°ban hosszabbak √©s √∂sszetettebbek.

-A fŇĎ c√©l a pontoss√°g lesz, √©s nem a t√∂m√∂rs√©g.

-Az optimaliz√°lt vide√≥k elŇĎr√©bb ker√ľlnek majd, hiszen ez a m√©dium jobban passzol a hangalap√ļ keres√©shez.

Rengeteg minden v√°r m√©g r√°nk a j√∂vŇĎben, de az biztos, hogy a hangfelismer√©s, hangalap√ļ keres√©s √©s hangvez√©rl√©s hatalmas szerepet fog bet√∂lteni √©let√ľnkben, nem is olyan sok√°ra.