Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Hogyan írj jó hírlevelet

Az e-mail h√≠rlev√©l igen r√©gi, de elterjedt eszk√∂z az online marketingben. Sokan √ļgy gondolj√°k, hogy idej√©tm√ļlt √©s a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban vagy blogol√°sban l√°tj√°k a j√∂vŇĎt. De nem, ez nem a m√ļlt√©, nem vesztett f√©ny√©bŇĎl √©s fontoss√°g√°b√≥l. Gyakorlatban egyre jobban teljes√≠t! 

Hogyan írj jó hírlevelet

Igaz, hogy az √©vek sor√°n egyre kevesebb idŇĎt t√∂ltenek az emberek e-mailek t√∂r√∂lget√©s√©vel √©s gyors √°tfut√°s√°val, viszont az elm√©ly√ľlt olvas√°sra egyre t√∂bb idŇĎt sz√°nnak. Az elm√ļlt hat √©vben ugyanis folyamatosan nŇĎtt az e-mailek olvas√°s√°val elt√∂lt√∂tt idŇĎ. R√©szben az okostelefonok elterjed√©se- √©s a levelezŇĎ applik√°ci√≥k fejlŇĎd√©se miatt, r√©szben mert egyre t√∂bb dologra haszn√°ljuk a mobilunkat. Utaz√°s k√∂zben, vagy csak mert √©pp unatkozunk elkezd√ľnk olvasgatni, n√©zelŇĎdni. √Čppen ez√©rt fontos egy j√≥ h√≠rlev√©l megszerkeszt√©se, ami lek√∂ti az olvas√≥t! Most √∂sszeszedt√ľk n√©h√°ny pontban, hogyan is tedd ezt!

 

 

  • Az eduk√°ci√≥ legyen a c√©l ne a rekl√°m!

90% legyen eduk√°ci√≥s tartalom a marad√©k 10% pedig a prom√≥ci√≥, de ez is csak indokolt esetben. Ha nincs semmi h√≠r vagy √ļjdons√°g a c√©geddel kapcsolatban, a prom√≥ci√≥s r√©sz el is hagyhat√≥! A l√©nyeg, hogy foglalkozz az olvas√≥iddal √©s ne csak a p√©nzt√°rc√°t l√°sd benn√ľk!

 

  • T√°j√©koztasd az olvas√≥t m√°r a feliratkoz√°sn√°l!

Tegy√ľk vil√°goss√° az olvas√≥ sz√°m√°ra, hogy milyen tartalomra sz√°m√≠that √©s milyen rendszeress√©ggel. Ker√ľlj√ľk a hosszabb terjedelmŇĪ tartalmakat, ha szeretn√©nk, hogy val√≥ban a level√ľnk v√©g√©re √©rjenek. 

 

 

  • Kreat√≠van fogalmazd meg a t√°rgyat!

A t√°rgyra mindig kiemelt figyelmet kell ford√≠tani, hiszen a h√≠rlevelek 69%-a a t√°rgysor miatt ker√ľl a spam mapp√°ba. Egy kreat√≠van megfogalmazott t√°rgysorra viszont sz√≠vesen kattint az ember. Ker√ľld a spamre utal√≥ jeleket, mint a folytonos nagybetŇĪ haszn√°lata vagy a speci√°lis karakterek! De haszn√°lhatsz p√©ld√°ul sz√°mokat figyelemfelkelt√©s a miatt, vagy egy j√≥l megfogalmazott k√©rd√©sre is sz√≠vesebben kattint az ember.

 

  • CTA

Legyen az olvasok sz√°m√°ra egy√©rtelmŇĪ, hogy mit v√°runk tŇĎl√ľk ak√°r blogpost elolvas√°sa egy linken kereszt√ľl, vagy az e-mail megoszt√°sa az ismerŇĎs√∂k k√∂z√∂tt. Linkek helyett ink√°bb gombokat haszn√°lj, mobilr√≥l ugyanis k√©nyelmesebb a haszn√°latuk. Legyen k√∂nnyen √©szrevehetŇĎ a CTA-d, haszn√°lj kontrasztos sz√≠neket!

 

 

  • Minimalista

Haszn√°lj elegendŇĎ teret √©s kev√©s sz√∂veget. Minimalista design a k√∂nnyebb √°ttekinthetŇĎs√©g miatt. A tartalom ink√°bb csak √≠zel√≠tŇĎ legyen a weboldal tartalm√°b√≥l. Az olvashat√≥s√°g √©rdek√©ben szedd a t√ļl hossz√ļ mondatokat r√∂videbbekre. T√∂ltel√©kszavak n√©lk√ľl fogalmazz, t√∂m√∂r √©s l√©nyegre t√∂rŇĎ mondatokkal.  

 

  • A k√©pekhez tartozzon alt text

√Ālltal√°ban alap√©rtelmezett be√°ll√≠t√°ssal haszn√°ljuk a levelezŇĎ rendszer√ľnket ez√©rt az k√©peket nem t√∂lt be. Az alt text helyettes√≠ti a k√©p√ľnket, ami akkor fontos, ha a k√©p√ľnk egy CTA link.

 

  • K√∂nnyŇĪ leiratkoz√°s 

A j√≥ ked√©lyek megŇĎrz√©se √©rdek√©ben legyen az olvas√≥ sz√°m√°ra k√∂nnyŇĪ √©s gyors a leiratkoz√°s!

 

  • MegfelelŇĎ k√ľld√©si idŇĎpont

Az idŇĎz√≠t√©s az e-mailekn√©l √©s a h√≠rlevelekn√©l ugyan√ļgy fontos mint a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban. Ha √©jszaka √©rkeznek, reggel csak automatikusan t√∂rli az ember olvasatlanul, ugyanis nincs ideje rendesen √°tfutni azokat. MegfelelŇĎ idŇĎz√≠t√©s lehet a d√©lelŇĎtt 10 √©s a d√©lut√°n 3 k√∂z√∂tti idŇĎintervallum.  A legrosszabb megnyit√°si ar√°nyt d√©lut√°n 6 √©s 7 k√∂z√∂tt √©rheted el.

 

  • Reszponz√≠v h√≠rlev√©l

Az e-mailek nagy r√©sz√©t ugyanis mobilr√≥l olvass√°k, ez√©rt fontos, hogy reszponz√≠v designnal tervezz√ľk meg az e-maileket is! 

 

 

 

Hírlevél design trendek
•    Anim√°lt gifek
•    Dinamikus t√∂rt√©netmes√©l√©s
•    Flat design
•    Kifinomult tipogr√°fia
•    Interaktivit√°s


Az olvas√≥ mindig nagyobb figyelmet szentel egy e-mailnek, mint egy k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°s bejegyz√©snek! √ögyhogy fontos energi√°t fektetni egy j√≥ h√≠rlev√©l megszerkeszt√©s√©be!