Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

A keresésoptimalizálás, azaz a SEO trendjei 2017-ben

Az elm√ļlt √©vekhez hasonl√≥an, id√©n is fontos, hogy √°ttekints√ľk miben fejlŇĎd√∂tt a „keresŇĎoptimaliz√°lt vil√°g”, valamint, hogy hogyan alakulnak a trendek √©s tendenci√°k a j√∂vŇĎben.

√ĖsszegyŇĪjt√∂tt√ľk, √©s megvizsg√°ltuk a legbefoly√°sosabb SEO szak√©rtŇĎket, olyan weboldalakn√°l mint a Moz, Search Engine Land, Search Engine Journal, Forbes √©s Entrepreneur majd √∂ssze√≠rtunk n√©h√°nyat 2017 legnagyobb trendjei k√∂zŇĪl.

√ćme a lista arr√≥l, hogy a szak√©rtŇĎk szerint mit v√°rhatunk 2017-ben:

A keresésoptimalizálás, azaz a SEO trendjei 2017-ben

2017 keresŇĎoptimaliz√°l√°s trend No. 1. Tartalmi sŇĪrŇĪs√©g

Annak ellen√©re, hogy a nagy SEO „guruk”, √©s √∂njel√∂lt szak√©rtŇĎk √ļgy v√©lik, a Google a hosszabb, 3000 szavas tartalmakat r√©szes√≠ti elŇĎnyben a r√∂videbb, 300-500 szavasakkal szemben, a gyakorlati p√©ld√°k eg√©szen m√°st mutatnak.

Sam Oh szerint, ami val√≥j√°ban sz√°m√≠t, az az olvas√≥. Hiszen v√©gsŇĎsoron az ŇĎ tetsz√©s√ľket kell elnyern√ľnk, √©s ŇĎk bizony sokkalta jobban prefer√°lj√°k a r√∂vid sz√∂vegeket, mint a 3000 szavas vil√°gmegv√°lt√≥ kisreg√©nyeket.

Ez teh√°t azt jeleni, hogy 2017-ben √©rezhetŇĎen gyakrabban fogunk tal√°lkozni a k√∂nnyed, egyszerŇĪ, r√∂vidke cikkekkel. Ugye mennyivel jobb lenne ilyeneket olvasni?

 

2017 keresŇĎoptimaliz√°l√°s trend No. 2. AMP, azaz a gyors√≠tott mobil oldalak

Az okostelefonok elterjed√©s√©vel egyre nagyobb szerepe van a mobilb√∂ng√©szŇĎknek a mindennapok sor√°n. A Google kezdem√©nyez√©sei k√∂z√ľl a leghat√©konyabb megold√°snak az Accelerated Mobile Pages, azaz AMP bevezet√©se tŇĪnik. Ennek seg√≠ts√©g√©vel mobiltelefonr√≥l ak√°r 10x gyorsabban bet√∂lthetŇĎek a weboldalak.

2017 keresŇĎoptimaliz√°l√°s trend No. 3. Mesters√©ges intelligencia

Egyre nagyobb sz√≥besz√©d lengi k√∂r√ľl a mesters√©ges intelligencia t√©m√°j√°t, ezen bel√ľl is a Google 2015-ben bevetett titokzatos algoritmus√°t, a RankBrain-t. √Āll√≠t√≥lag a keres√©sek java r√©sz√©n√©l m√≥dos√≠tja a rangsorol√°st, √©s a link √©s tartalom mellett ez a harmadik rangsorol√°si t√©nyezŇĎ.

Kontextus kondicion√°lt elven mŇĪk√∂dik, teh√°t ha az algoritmus nem ismer fel egy adott sz√≥t, akkor elkezdi √∂sszehasonl√≠tani az ismert szavakkal, √©s a hasonl√≥s√°gok alapj√°n rangsorolja a tartalmakat.

Rafin√°lt kis g√©pezet, ami szinte b√°rmire k√©pes nemde? 2017-ben ez is kider√ľl.

2017 keresŇĎoptimaliz√°l√°s trend No. 4. A hangalap√ļ keres√©s, amely t√°mogatja a SEO-t

A mai vil√°gban a kisv√°llalkoz√°sok is egyre nagyobb hangs√ļlyt fektetnek a helymeghat√°roz√°sra, hiszen rengetegen keresik fel √≠gy ŇĎket. Nem meglepŇĎ teh√°t, hogy a mobil asszisztensek, mint a Siri, vagy a Cortana, meg√©rtik az angol √©lŇĎbesz√©det, √©s ha keres√ľnk valamit, azonnali v√°laszokat adnak k√©rd√©seinkre, t√∂k√©letes pontoss√°ggal. Az ilyen √©s ehhez hasonl√≥ √∂tleteket elŇĎsz√∂r sci-fi filmekben l√°thattunk a 20. sz√°zad k√∂zepe t√°j√©k√°n, de m√°ra t√©nylegesen megval√≥sultak. A j√∂vŇĎ v√©gre el√©rkezett!