AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

A leggyakoribb honlapkészítési hibák, melyekre jó ha Te is odafigyelsz!

Olvassa el, melyek azok a leggyakrabban előforduló hibák, melyet a legtöbb amatőr honlap készítő elkövet. Most eláruljuk ezeket a hibákat, így segítünk Önnek, hogy melyek azok a dolgok amelyekre érdemes odafigylenie, ha új honlapot készíttet.

A leggyakoribb honlapkészítési hibák, melyekre jó ha Te is odafigyelsz!

OTT tervezés – túlzásba vitt színek, villogó-, felugró ablakok tömkelege

A legnyilvánvalóbb és leggyakoribb hiba a weboldal tervezőknél az úgynevezett OTT  (over-the-top) színek, villogó szövegek és a flash animációk. Mindannyian láttunk már olyan honlapokat, melyek telis tele vannak villogó képekkel, és szövegdobozok jelennek meg, úsznak be igyekezve felkelteni figyelmünket. Ezek az oldalak pont az ellentétes hatást váltják ki a látogatóból, mint amit a megrendelő elképzelt. Gyakorlatilag másodperceken belül képes egy-egy ilyen beúszó villódzó reklám, vagy egyéb más ablak elriasztani az oldalra tévedt látogatókat.

 

OTT - honlapkészítési hibák, túlzásba vitt színek

 

Háttérzene a honlapokon? 2013 van, nincs rá szükség!

A háttérzenével működő honlapok az igazán idegesítő jelenségek közé tartoznak. A 2000-s évek elején még teljesen elfogadhatónak, sőt menőnek számított ha szólt a zene böngészés közben. A legnagyobb hátránya jelenleg, hogy egyrészt divatjamúlt lett ez a funkció, másrészt a legtöbb honlapon totálisan el vannak rejtve a navigációs gombok, mint például a STOP, vagy a némítás.

Ha azt szeretné, hogy tartalmazzon zenét a honlapja, akkor meg kell hagyni, hogy a látogatók döntsék el akarnak-e zenét miközben böngésznek, vagy sem. Lehet, hogy egyes oldalakon abszolút hangulatossá teszi a böngészést, azonban ezt soha nem fogja megtudni, ha az első másodperc után továbbállt látogatója.

 

Átláthatatlan, megfogalmazatlan tartalom, illetve oldal elrendezés

Az oldal tartalmát nem elég egyszerűen csak feltölteni és ennyivel lezárni az ügyet. Fontos, hogy helyesen legyen megformázva, jól olvasható, átlátható szöveg legyen. El kell tudni érni, hogy a látogató az őt érdeklő tartalomra kattintson, ehhez pedig elengedhetetlen a tematikusan, jól felépített oldal.

Gyakran azt tartják a legfontosabbnak, hogy gyorsan, minden információt átadjanak a látogatónak, viszont a látogatót nem minden tartalom érdekel. Lehetőleg érdemes tartózkodni az aláhúzott, áthúzott, és egyéb cifrán kiemelt szövegektől (melyek nem linkek), így a látogató tudni fogja hová kattinthat.

 

Framek  - avagy a túl sok beágyazott keret sem segít, sőt!

Különféle keretek beágyazása egy honlapra nem túl jó ötlet. Egyrészről összezavarja a látogatót, másrészt nem ez a legjobb módja a tartalmak beágyazásának, és a helyes oldalfelépítésnek. Összezavarják a látogatók folyamatát, és keresőoptimalizálás szempontjából sem hatékonyak.

 

Képek helyes elhelyezése, beágyazáa

Nem egyszer találkozni azzal a látvánnyal, hogy a képek helyén csak piros X-eket látunk. Itt a programozó, oldal feltöltője is hibázhatott, ugyanis ebben az esetben vagy nem létezik a kép, vagy a kép megadott útvonala nem elérhető, vagy nem helyes. Ha a látogató ilyenekkel találkozik, a bizalma elszáll, és nagy a valószínűsége hogy kilép az oldalról. Mindig győződjön meg róla, hogy a képeket helyesen tölti fel oldalára.

 

Flash tartalmak – pár éve hódítottak a flash alapú honlapok, mára bizony jócskán elavultak!

A szép grafika, villogó menüpontokkal, mozgó háttérrel mind nagyon látványos elem lehet egy honlapon, de felhasználóbarát megoldás ez? A válasz: NEM! A flash használata nem csak az oldalletöltést lassítja le, de legtöbbször olyan navigációt építenek mellé, melyek többsége szinte átláthatatlan. A flash alapú honlapoknál a legtöbb, amit a látogató látni fog a „loading” szó, viszont ezt jól megjegyzi, és el is hagyja az oldalt.

Ha Ön sem akar emiatt elbukni, használjon inkább HTML5 szabványú honlapot, vagy elégedjen meg egy nagyon szép grafikával, mely CSS-alpú, viszont emellett jól átlátható, letisztult. Egy olyan korban, ahol szupergyors internet folyik a csapból is, nem elfogadható az, ha egy oldal betöltésére perceket kell várni, nem beszélve arról, hogy a mobil böngészők 95%-a még nem támogatja a flash tartalmat, és a 100% vélhetően nem is fogja soha.

 

Kérjen ajánlatot, kedvezményes árú honlapkészítésre!