Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

A leggyakoribb honlapkészítési hibák, melyekre jó ha Te is odafigyelsz!

Olvassa el, melyek azok a leggyakrabban elŇĎfordul√≥ hib√°k, melyet a legt√∂bb amatŇĎr honlap k√©sz√≠tŇĎ elk√∂vet. Most el√°ruljuk ezeket a hib√°kat, √≠gy seg√≠t√ľnk √Ėnnek, hogy melyek azok a dolgok amelyekre √©rdemes odafigylenie, ha √ļj honlapot k√©sz√≠ttet.

A leggyakoribb honlapkészítési hibák, melyekre jó ha Te is odafigyelsz!

OTT tervez√©s – t√ļlz√°sba vitt sz√≠nek, villog√≥-, felugr√≥ ablakok t√∂mkelege

A legnyilv√°nval√≥bb √©s leggyakoribb hiba a weboldal tervezŇĎkn√©l az √ļgynevezett OTT  (over-the-top) sz√≠nek, villog√≥ sz√∂vegek √©s a flash anim√°ci√≥k. Mindannyian l√°ttunk m√°r olyan honlapokat, melyek telis tele vannak villog√≥ k√©pekkel, √©s sz√∂vegdobozok jelennek meg, √ļsznak be igyekezve felkelteni figyelm√ľnket. Ezek az oldalak pont az ellent√©tes hat√°st v√°ltj√°k ki a l√°togat√≥b√≥l, mint amit a megrendelŇĎ elk√©pzelt. Gyakorlatilag m√°sodperceken bel√ľl k√©pes egy-egy ilyen be√ļsz√≥ vill√≥dz√≥ rekl√°m, vagy egy√©b m√°s ablak elriasztani az oldalra t√©vedt l√°togat√≥kat.

 

OTT - honlapk√©sz√≠t√©si hib√°k, t√ļlz√°sba vitt sz√≠nek

 

H√°tt√©rzene a honlapokon? 2013 van, nincs r√° sz√ľks√©g!

A h√°tt√©rzen√©vel mŇĪk√∂dŇĎ honlapok az igaz√°n ideges√≠tŇĎ jelens√©gek k√∂z√© tartoznak. A 2000-s √©vek elej√©n m√©g teljesen elfogadhat√≥nak, sŇĎt menŇĎnek sz√°m√≠tott ha sz√≥lt a zene b√∂ng√©sz√©s k√∂zben. A legnagyobb h√°tr√°nya jelenleg, hogy egyr√©szt divatjam√ļlt lett ez a funkci√≥, m√°sr√©szt a legt√∂bb honlapon tot√°lisan el vannak rejtve a navig√°ci√≥s gombok, mint p√©ld√°ul a STOP, vagy a n√©m√≠t√°s.

Ha azt szeretn√©, hogy tartalmazzon zen√©t a honlapja, akkor meg kell hagyni, hogy a l√°togat√≥k d√∂nts√©k el akarnak-e zen√©t mik√∂zben b√∂ng√©sznek, vagy sem. Lehet, hogy egyes oldalakon abszol√ļt hangulatoss√° teszi a b√∂ng√©sz√©st, azonban ezt soha nem fogja megtudni, ha az elsŇĎ m√°sodperc ut√°n tov√°bb√°llt l√°togat√≥ja.

 

√Ātl√°thatatlan, megfogalmazatlan tartalom, illetve oldal elrendez√©s

Az oldal tartalm√°t nem el√©g egyszerŇĪen csak felt√∂lteni √©s ennyivel lez√°rni az √ľgyet. Fontos, hogy helyesen legyen megform√°zva, j√≥l olvashat√≥, √°tl√°that√≥ sz√∂veg legyen. El kell tudni √©rni, hogy a l√°togat√≥ az ŇĎt √©rdeklŇĎ tartalomra kattintson, ehhez pedig elengedhetetlen a tematikusan, j√≥l fel√©p√≠tett oldal.

Gyakran azt tartj√°k a legfontosabbnak, hogy gyorsan, minden inform√°ci√≥t √°tadjanak a l√°togat√≥nak, viszont a l√°togat√≥t nem minden tartalom √©rdekel. LehetŇĎleg √©rdemes tart√≥zkodni az al√°h√ļzott, √°th√ļzott, √©s egy√©b cifr√°n kiemelt sz√∂vegektŇĎl (melyek nem linkek), √≠gy a l√°togat√≥ tudni fogja hov√° kattinthat.

 

Framek  - avagy a t√ļl sok be√°gyazott keret sem seg√≠t, sŇĎt!

K√ľl√∂nf√©le keretek be√°gyaz√°sa egy honlapra nem t√ļl j√≥ √∂tlet. Egyr√©szrŇĎl √∂sszezavarja a l√°togat√≥t, m√°sr√©szt nem ez a legjobb m√≥dja a tartalmak be√°gyaz√°s√°nak, √©s a helyes oldalfel√©p√≠t√©snek. √Ėsszezavarj√°k a l√°togat√≥k folyamat√°t, √©s keresŇĎoptimaliz√°l√°s szempontj√°b√≥l sem hat√©konyak.

 

Képek helyes elhelyezése, beágyazáa

Nem egyszer tal√°lkozni azzal a l√°tv√°nnyal, hogy a k√©pek hely√©n csak piros X-eket l√°tunk. Itt a programoz√≥, oldal felt√∂ltŇĎje is hib√°zhatott, ugyanis ebben az esetben vagy nem l√©tezik a k√©p, vagy a k√©p megadott √ļtvonala nem el√©rhetŇĎ, vagy nem helyes. Ha a l√°togat√≥ ilyenekkel tal√°lkozik, a bizalma elsz√°ll, √©s nagy a val√≥sz√≠nŇĪs√©ge hogy kil√©p az oldalr√≥l. Mindig gyŇĎzŇĎdj√∂n meg r√≥la, hogy a k√©peket helyesen t√∂lti fel oldal√°ra.

 

Flash tartalmak – p√°r √©ve h√≥d√≠tottak a flash alap√ļ honlapok, m√°ra bizony j√≥csk√°n elavultak!

A sz√©p grafika, villog√≥ men√ľpontokkal, mozg√≥ h√°tt√©rrel mind nagyon l√°tv√°nyos elem lehet egy honlapon, de felhaszn√°l√≥bar√°t megold√°s ez? A v√°lasz: NEM! A flash haszn√°lata nem csak az oldallet√∂lt√©st lass√≠tja le, de legt√∂bbsz√∂r olyan navig√°ci√≥t √©p√≠tenek mell√©, melyek t√∂bbs√©ge szinte √°tl√°thatatlan. A flash alap√ļ honlapokn√°l a legt√∂bb, amit a l√°togat√≥ l√°tni fog a „loading” sz√≥, viszont ezt j√≥l megjegyzi, √©s el is hagyja az oldalt.

Ha √Ėn sem akar emiatt elbukni, haszn√°ljon ink√°bb HTML5 szabv√°ny√ļ honlapot, vagy el√©gedjen meg egy nagyon sz√©p grafik√°val, mely CSS-alp√ļ, viszont emellett j√≥l √°tl√°that√≥, letisztult. Egy olyan korban, ahol szupergyors internet folyik a csapb√≥l is, nem elfogadhat√≥ az, ha egy oldal bet√∂lt√©s√©re perceket kell v√°rni, nem besz√©lve arr√≥l, hogy a mobil b√∂ng√©szŇĎk 95%-a m√©g nem t√°mogatja a flash tartalmat, √©s a 100% v√©lhetŇĎen nem is fogja soha.

 

K√©rjen aj√°nlatot, kedvezm√©nyes √°r√ļ honlapk√©sz√≠t√©sre!