AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Mire figyeljek honlapkészítéskor? Milyen honlapot csináljak?

Az, hogy mitől lesz egy honlap igazán jó, részben attól függ mi a célunk vele. Lehet ez egy személyes oldal, céges weboldal, webáruház, vagy akár egy iskola saját honlapja. Mind-mind más feltételeknek kell, hogy megfeleljen és minőségben is más lehet az, amit elvárnak a látogatók az adott laptól. Ettől függetlenül is, van azonban néhány alapvető egyetértés, hogy mit is jelent a minőségi weboldal. Nem számít a honlap célja, jól kezelhető kell, hogy legyen, egyszerű navigációt kell biztosítani a látogató számára és biztosítani kell a maximális böngészési élményt is. 

Mire figyeljek honlapkészítéskor? Milyen honlapot csináljak?

Milyen tartalmakra kellenek a weboldalra?

Milyen a jó honlap tartalom?

A látogatók a valós, és hasznos tartalmakat szeretik látni. Mindenki az információt keresi a weben - azt, ami számára szükséges, és az adott pillanatban nélkülözhetetlen. Ha ez a tartalom elavult, rosszul szerkesztett vagy hiányos, az olvasók azt érezhetik, hogy becsapták őket és valószínűleg kilépnek az oldalunkról.

 

Milyen egy jól használható, és hozzáférhető honlap?

Nem számít mennyi és milyen információ van a weboldaladon, ha azt nem tudják elérni. Ha ez a része stimmel, fontos az azon található tartalmakat rendezetten, átláthatóan kezelni. Kerüljük a túl sok linket, reklámot, az ömlesztett tartalmakat. Egy webdesigner tudja, milyen honlapra milyen elrendezés a javasolt. Ezért az ő dolguk a szabványos, jól bevált elrendezés „színesítése”, ők teszik bele a kreativitást a honlapkészítés egyes fázisaiba, amitől különbözni fog weboldalunk másokétól, azaz egyedi marad.

 

Milyen honlap design-t válasszak?

Az egyszerűség kulcsfontosságú egy jó honlap esetében. A sok grafika miatt az oldalbetöltés ideje nőhet meg nagyon, amit egyértelműen nem szeretnek az oldallátogatók. A mozgó ablakokat, dobozokat, képeket ne vigyük túlzásba, mert zavaróan hathat. Ne használjunk zenei aláfestést pl egy üzleti honlapon. A lényeg, hogy tudjuk, mely stílushoz mely dolgok illenek, és melyek nem.

Egyedi design készítés?

 

Hogyan válasszak domain nevet?

Azok a honlapok, melyeket gyakran látogatnak az emberek, már-már a fejükben vannak. Álmukból felébresztve is fel tudnák sorolni azt a két-három oldalt, melyet nap-mint nap beírnak böngészőjük URL sávjába. Ezeknek a weboldalaknak a domainjei leggyakrabban egyszerűek, jól hangzanak, és kapcsolódnak a rajtuk lévő tartalomhoz. Ne válasszunk kötőjelekkel, és egyéb karakterekkel tűzdelt hosszú domaint. A lényeg a tömörség, hogy a név velős legyen, és könnyen megragadjon az ember agyában.

 

Mi a honlap célja?

Bármi is legyen a weboldal célja, egy jó honlap eléri azt. Ha a tulajdonosa tudja, mit szeretne elérni az azon lévő folyamatosan bővülő tartalommal, azaz a saját oldalával, a cél fele máris teljesült is. Sajnos túlságosan sok lett azoknak a lapoknak a száma, amelyek cél nélkül, csak azért készülnek, hogy legyenek. Fontos hangsúlyozni a látogató számára, hogy miről szól az oldal, mi a célja, és fontos éreztetni vele azt is, hogy az oldal folyamatosan él. A legtöbb negatív kritika akkor érheti a honlap tulajdonost, ha az oldalának tartalma hónapokon át változatlan marad.

 

Összegezve, nincs szükség egy komplex, összetett, mindennel telizsúfolt honlapra vagy webáruházra. Nincs szükség 101 féle funkcióra, melyek közül 99 haszontalan. Próbáljunk a látogató fejével gondolkodni, és az ő szemével látni. A látogató az információt keresi, és szeretné azt minél gyorsabban, minél egyszerűbben megtalálni. Érdemes tehát a honlapkészítés, webáruház készítés folyamán is ezt szem előtt tartani.