Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Mire figyeljek honlapkészítéskor? Milyen honlapot csináljak?

Az, hogy mitŇĎl lesz egy honlap igaz√°n j√≥, r√©szben att√≥l f√ľgg mi a c√©lunk vele. Lehet ez egy szem√©lyes oldal, c√©ges weboldal, web√°ruh√°z, vagy ak√°r egy iskola saj√°t honlapja. Mind-mind m√°s felt√©teleknek kell, hogy megfeleljen √©s minŇĎs√©gben is m√°s lehet az, amit elv√°rnak a l√°togat√≥k az adott lapt√≥l. EttŇĎl f√ľggetlen√ľl is, van azonban n√©h√°ny alapvetŇĎ egyet√©rt√©s, hogy mit is jelent a minŇĎs√©gi weboldal. Nem sz√°m√≠t a honlap c√©lja, j√≥l kezelhetŇĎ kell, hogy legyen, egyszerŇĪ navig√°ci√≥t kell biztos√≠tani a l√°togat√≥ sz√°m√°ra √©s biztos√≠tani kell a maxim√°lis b√∂ng√©sz√©si √©lm√©nyt is. 

Mire figyeljek honlapkészítéskor? Milyen honlapot csináljak?

Milyen tartalmakra kellenek a weboldalra?

Milyen a jó honlap tartalom?

A l√°togat√≥k a val√≥s, √©s hasznos tartalmakat szeretik l√°tni. Mindenki az inform√°ci√≥t keresi a weben - azt, ami sz√°m√°ra sz√ľks√©ges, √©s az adott pillanatban n√©lk√ľl√∂zhetetlen. Ha ez a tartalom elavult, rosszul szerkesztett vagy hi√°nyos, az olvas√≥k azt √©rezhetik, hogy becsapt√°k ŇĎket √©s val√≥sz√≠nŇĪleg kil√©pnek az oldalunkr√≥l.

 

Milyen egy j√≥l haszn√°lhat√≥, √©s hozz√°f√©rhetŇĎ honlap?

Nem sz√°m√≠t mennyi √©s milyen inform√°ci√≥ van a weboldaladon, ha azt nem tudj√°k el√©rni. Ha ez a r√©sze stimmel, fontos az azon tal√°lhat√≥ tartalmakat rendezetten, √°tl√°that√≥an kezelni. Ker√ľlj√ľk a t√ļl sok linket, rekl√°mot, az √∂mlesztett tartalmakat. Egy webdesigner tudja, milyen honlapra milyen elrendez√©s a javasolt. Ez√©rt az ŇĎ dolguk a szabv√°nyos, j√≥l bev√°lt elrendez√©s „sz√≠nes√≠t√©se”, ŇĎk teszik bele a kreativit√°st a honlapk√©sz√≠t√©s egyes f√°zisaiba, amitŇĎl k√ľl√∂nb√∂zni fog weboldalunk m√°sok√©t√≥l, azaz egyedi marad.

 

Milyen honlap design-t v√°lasszak?

Az egyszerŇĪs√©g kulcsfontoss√°g√ļ egy j√≥ honlap eset√©ben. A sok grafika miatt az oldalbet√∂lt√©s ideje nŇĎhet meg nagyon, amit egy√©rtelmŇĪen nem szeretnek az oldall√°togat√≥k. A mozg√≥ ablakokat, dobozokat, k√©peket ne vigy√ľk t√ļlz√°sba, mert zavar√≥an hathat. Ne haszn√°ljunk zenei al√°fest√©st pl egy √ľzleti honlapon. A l√©nyeg, hogy tudjuk, mely st√≠lushoz mely dolgok illenek, √©s melyek nem.

Egyedi design készítés?

 

Hogyan v√°lasszak domain nevet?

Azok a honlapok, melyeket gyakran l√°togatnak az emberek, m√°r-m√°r a fej√ľkben vannak. √Ālmukb√≥l fel√©bresztve is fel tudn√°k sorolni azt a k√©t-h√°rom oldalt, melyet nap-mint nap be√≠rnak b√∂ng√©szŇĎj√ľk URL s√°vj√°ba. Ezeknek a weboldalaknak a domainjei leggyakrabban egyszerŇĪek, j√≥l hangzanak, √©s kapcsol√≥dnak a rajtuk l√©vŇĎ tartalomhoz. Ne v√°lasszunk k√∂tŇĎjelekkel, √©s egy√©b karakterekkel tŇĪzdelt hossz√ļ domaint. A l√©nyeg a t√∂m√∂rs√©g, hogy a n√©v velŇĎs legyen, √©s k√∂nnyen megragadjon az ember agy√°ban.

 

Mi a honlap célja?

B√°rmi is legyen a weboldal c√©lja, egy j√≥ honlap el√©ri azt. Ha a tulajdonosa tudja, mit szeretne el√©rni az azon l√©vŇĎ folyamatosan bŇĎv√ľlŇĎ tartalommal, azaz a saj√°t oldal√°val, a c√©l fele m√°ris teljes√ľlt is. Sajnos t√ļls√°gosan sok lett azoknak a lapoknak a sz√°ma, amelyek c√©l n√©lk√ľl, csak az√©rt k√©sz√ľlnek, hogy legyenek. Fontos hangs√ļlyozni a l√°togat√≥ sz√°m√°ra, hogy mirŇĎl sz√≥l az oldal, mi a c√©lja, √©s fontos √©reztetni vele azt is, hogy az oldal folyamatosan √©l. A legt√∂bb negat√≠v kritika akkor √©rheti a honlap tulajdonost, ha az oldal√°nak tartalma h√≥napokon √°t v√°ltozatlan marad.

 

√Ėsszegezve, nincs sz√ľks√©g egy komplex, √∂sszetett, mindennel telizs√ļfolt honlapra vagy web√°ruh√°zra. Nincs sz√ľks√©g 101 f√©le funkci√≥ra, melyek k√∂z√ľl 99 haszontalan. Pr√≥b√°ljunk a l√°togat√≥ fej√©vel gondolkodni, √©s az ŇĎ szem√©vel l√°tni. A l√°togat√≥ az inform√°ci√≥t keresi, √©s szeretn√© azt min√©l gyorsabban, min√©l egyszerŇĪbben megtal√°lni. √Črdemes teh√°t a honlapk√©sz√≠t√©s, web√°ruh√°z k√©sz√≠t√©s folyam√°n is ezt szem elŇĎtt tartani.