Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Mobilbarát weboldalt! Responzív, vagy mobil oldal a használhatóbb?

Mind a mobil weboldalak, mind pedig a „responsive” (felbont√°s √©rz√©keny) diz√°jnra √©p√ľlŇĎ oldalakn√°l szempont a kezelhetŇĎs√©g, a gyors oldallet√∂lt√©s, √©s persze a kisebb k√©pernyŇĎk√∂n val√≥ optim√°lis megjelen√©s. Vannak azonban k√ľl√∂nbs√©gek a k√©t megold√°s k√∂z√∂tt, ezeket mutatjuk most be cikk√ľnkben.

Mobilbarát weboldalt! Responzív, vagy mobil oldal a használhatóbb?

Böngészési élmény mobilbarát weboldalakon

A mobil oldal (pl.: m.domain.hu) l√©nyeg√©ben egy m√°solata az eredeti honlapnak, ahol a szerver v√©gzi a munk√°t, hogy olyan optim√°lis oldal jelenjen meg kijelzŇĎnk√∂n, amely kisebb, √©s k√∂nnyebb is rajta navig√°lni. A mobil weboldalak ugyan egyedibb, testre szabottabb megjelen√≠t√©st tesznek lehetŇĎv√©, napjainkban m√©gis a responz√≠v design kezdett teret h√≥d√≠tani.
 

Ugyanez ez responz√≠v oldal eset√©n, mely m√©ret √©rz√©keny, nincs sz√ľks√©g a szerver munk√°j√°ra ahhoz, hogy optim√°lis felbont√°sban l√°thassuk oldalunkat. Ez esetben a k√©sz√ľl√©k √°ll√≠tja be a megfelelŇĎ k√©pernyŇĎm√©retet, illetve t√°jol√°st is (√°ll√≥, fekvŇĎ), √≠gy biztos√≠tva a l√°togat√≥nak a teljes √ļn. „desktop” √©lm√©nyt.

Több domain létrehozása, de minek?

A mobil oldalak eset√©n sz√ľks√©g van egy √ļj domain c√≠m l√©trehoz√°s√°ra, mely legt√∂bb esetben „m.”, vagy „mobil.” kezdŇĎdik, √©s folytat√°sa pedig az eredeti, webre sz√°nt domain n√©v. Ez a megold√°s val√≥ban testreszabott, egyedi √©lm√©nyt ny√ļjt a mobil felhaszn√°l√≥knak. Fontos azonban, hogy a t√∂bb domain c√≠m azonos tartalommal val√≥ felt√∂lt√©se negat√≠van befoly√°solja az organikus keres√©st, valamint egy oldal helyett, m√°r k√©t azonos tartalommal rendelkezŇĎ oldalt kell, hogy menedzselj√ľnk.
 

Responz√≠v honlap eset√©n nem sz√ľks√©ges √ļj domain l√©trehoz√°sa, elegendŇĎ mind√∂ssze a weboldal back-end k√≥dj√°ban m√≥dos√≠t√°sokat eszk√∂z√∂lni, √≠gy a honlapunk fenntart√°sa-kezelhetŇĎs√©ge egyszerŇĪbb, egys√©gesebb marad, √©s nincs sz√ľks√©g t√∂bb URL-re ugyanazon tartalom t√∂bb eszk√∂z√∂n val√≥ helyes megjelen√≠t√©s√©hez.

Konkl√ļzi√≥: mobil oldal vs responz√≠v oldal

Ha a c√©l az, hogy a felhaszn√°l√≥knak egyedi, teljesen mobilra optimaliz√°lt √©lm√©nyt ny√ļjtsunk, √©s van idŇĎnk, energi√°nk a tartalmak p√°rhuzamos friss√≠t√©s√©hez haszn√°ljunk mobil oldalakat. Azonban, ha a c√©l az, hogy k√∂lts√©ghat√©konyan, egyszerŇĪen, √©s a hagyom√°nyos „desktop” weboldal √©lm√©ny√©t ny√ļjtsuk a felhaszn√°l√≥knak a mobil eszk√∂z√∂k√∂n val√≥ b√∂ng√©sz√©s sor√°n is, √©rdemesebb a responz√≠v designt v√°lasztani.