AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

SEO Ügynökség

Egyes cégeknek komoly kihívást jelent új ügyfeleket szerezni. Ez általában akkor fordul elő, amikor egy vállalatot nehéz megtalálni az interneten. Egy SEO ügynökség segíthet abban, hogy céged webhelye magasabban jelenjen meg a Google és más keresőmotorok találatai között, és így több lehetséges ügyfél is megismerkedhessen márkáddal. A SEO ügynökségek bevált módszerekkel optimalizálják webhelyedet és annak tartalmait a látogatók és keresőmotorok elvárásai alapján. 
 

SEO Ügynökség

De mi is pontosan ez a SEO dolog, és miért ajánlott külön ügynökségre bízni ezt a feladatkört? Az alábbiakban ezekre és hasonló kérdésekre kapsz választ. 

 

Hogyan válassz jó SEO ügynökséget? Kattints IDE, mutatjuk!

 

Mi az a SEO és mit csinál egy SEO ügynökség? 

A SEO (magyarul keresőoptimalizálás) az online marketing egyik formája, amelynek célja láthatóbbá, fellelhetőbbé tenni egy webhelyet a Google és más keresőmotorok találatai között. A SEO ügynökségek kifejezetten erre a feladatkörre specializálódtak: abban segítenek a különböző cégeknek, hogy minél több lehetséges ügyfél találhasson rájuk a különböző keresőmotorokon keresztül. 

 

A keresőmotorok működését korszerű algoritmusok vezérlik. Ezeket a programkódokat úgy fejlesztették ki, hogy egy személyre szabott felhasználói élményt nyújtsanak a keresők számára. A keresőmotorok felhasználói adatok alapján kínálnak személyre szabott keresőtalálatokat, hirdetéseket és egyéb elemeket, amelyek interakciókra ösztönözhetik az embereket. Ha egy tartalomban többször is feltűnik egy olyan kifejezés, amire a felhasználók gyakran rákeresnek (úgynevezett „kulcsszavak”), akkor nagyobb eséllyel jelennek majd meg ezekre a keresésekre. 

 

A SEO ügynökségek megfontolt kulcsszóhasználattal és temérdek más módszerrel optimalizálják ügyfeleik webhelyeit. Egy jól kialakított és kivitelezett SEO stratégia segít, hogy céged gyakrabban jelenjen meg a keresőtalálatok között, és így több látogatót fogadhasson webhelyén. Ez a plusz forgalom természetesen több vásárlót is jelent majd. 

 

Miért érdemes SEO ügynökséget fogadni? 

Szóval milyen előnyöket kínál az, ha valaki egy külsős SEO ügynökségre bízza webhelye keresőoptimalizálását a helyett, hogy saját erőforrásokból próbálná kivitelezni ezt? 

 

Versenyelőny 

Egy professzionális SEO ügynökség több éves tapasztalat felhasználásával és egy összeszokott csapattal végzi a személyre szabott SEO stratégiák kidolgozását és kivitelezését. Ezzel óriási előnyt szerezhetsz az olyan versenytársaiddal szemben, akik saját erőből próbálják megoldani a keresőoptimalizálást, habár azt sem tudják, hogy hol kezdjenek hozzá. 

 

Több érdeklődő és értékesítés 

A SEO nyújtotta magasabb találati pozíciók több minősített érdeklődőt jelentenek a webhely számára. Ők azok a látogatók, akik keresési szándékuk alapján ideális ügyfelek lennének cégednek. Egy jó SEO ügynökség tehát segít olyan látogatókat szerezni, akik (előbb-utóbb) jó eséllyel vásárolnának is tőled, miután rátalálnak márkádra a Google-on. 

 

Színvonalasabb tartalmak és erősebb közösségi jelenlét 

Minden valamirevaló SEO ügynökség tisztában van a keresőoptimalizálás, a tartalmak és a közösségi média kapcsolatával. Ahogy igényes tartalmaidat a közösségi médián is megosztod, egyre több emberhez jutnak majd el, akik saját tartalmaikban is hivatkoznak majd rájuk. Ez több értékes, releváns visszahivatkozást eredményez, a fokozott forgalomról nem is beszélve. 

 

Milyen szolgáltatásokat kínál egy SEO ügynökség? 

Egy SEO ügynökség segít az online jelenlét kiépítésében, a rangsorolások kezelésében, és összességében egy átfogó SEO stratégia kialakításában és kivitelezésében. 

 

Íme néhány a legalapvetőbb SEO feladatok közül, amiket egy jó ügynökség magára vállal majd: 

 

On-page optimalizálás 

Az on-page optimalizálás A SEO egyik alapvető feladatköre, amely a webhelyen végzett optimalizálási munkálatokat foglalja magába. Célja, hogy a webhely mind a keresőmotorok, mind pedig a látogatók igényeinek megfeleljen. 

 

Az on-page SEO részei például: 

A webhely felépítésének, belső hivatkozási szerkezetének és átirányításainak ellenőrzése 

  • A meta tagek, title tagek és H1 tagek frissítése 
  • A webhelyre feltöltött képek optimalizálása 
  • Egy webhelytérkép kialakítása 
  • A webhely használhatóságának, teljesítményének és designjának felmérése 
  • Minőségi kulcsszavak felkutatása és alkalmazása a webhelyre felkerülő minőségi tartalmakban 

 

Off-page optimalizálás 

Az off-page optimalizálás a webhelyen kívül végzett SEO feladatokra utal, amelyek szintén nélkülözhetetlenek az eredményes keresőoptimalizáláshoz. Az off-page SEO javarészt a webhelyre mutató külső hivatkozások (visszahivatkozások) megszerzését jelenti. Ezek a linkek rendkívül értékesek, hiszen a Google ezek alapján ítéli meg, hogy egy webhely mennyire releváns és tekintélyes az adott témakörben. 

 

Az ilyen linkek aktív összegyűjtése linképítéssel történik, ami a SEO ügynökségek egyik legfőbb feladata. 

 

Versenytárs-elemzés 

Egy jó SEO ügynökség a versenyhelyzet kontextusában is megvizsgálja ügyfelei jelenlegi teljesítményét, hogy tudja, mire számíthat a konkurenciától. A hatékony SEO érdekében az ügynökségnek tisztában kell lennie azzal, hogy az ügyfél és versenytársai hogyan jelennek meg a különböző kulcsszavakra a keresőtalálatok között. 

 

Ez az elemzés rávilágít többek között azokra a tartalmi résekre, amelyeket a versenytársak még nem töltöttek ki, és nagyszerű lehetőségeket kínálnak némi SEO-val egybekötött tartalommarketingre. Az ügynökség ezen kívül szemügyre veszi, hogy a versenytársak milyen stratégiákkal érik el jelenlegi pozícióikat a találatok között. 

 

SEO audit 

A SEO audit megvizsgálja az ügyfél webhelyének jelenlegi optimalizálását, és feljegyzi azokat a hiányosságokat és hibákat, amelyek mielőbbi javításra szorulnak. A SEO ügynökség mindeközben a webhely erősségeit is feljegyzi – ez lehet például egy jól kialakított belső linkszerkezet, gyors működés és így tovább. 

 

Habár léteznek ingyenes SEO audit eszközök, semmi sem hasonlítható egy tapasztalt ügynökség alaposságához és részletekre fordított figyelméhez.