Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Statikus vagy dinamikus honlapot v√°lasszak?

Az interneten rengeteg olyan statikus weboldal fellelhetŇĎ, melyekre elsŇĎ r√°n√©z√©sre senki sem mondan√°, hogy nem egy dinamikus port√°lmotorra √©p√ľlt, a l√°tszat azonban sokszor csal.

 

Statikus vagy dinamikus honlapot v√°lasszak?

A statikus oldalak legnagyobb h√°tr√°nya, hogy azok, √©s az azokon l√©vŇĎ tartalom m√≥dos√≠t√°sa, csak hozz√°√©rtŇĎ szakember √°ltal lehets√©ges, ami pedig egyes esetekben felem√©sztheti a weboldalra sz√°nt k√∂lts√©geink t√∂bbsz√∂r√∂s√©t is. EbbŇĎl ad√≥d√≥an SEO (keresŇĎoptimaliz√°l√°s) szempontb√≥l ez a lehetŇĎ legrosszabb v√°laszt√°s, hiszen a keresŇĎmotorok (google, yahoo..) azokat az oldalakat helyezik elŇĎt√©rbe, melyek gazdag, gyakran friss√ľlŇĎ tartalommal rendelkeznek. Az ilyen oldalakat legt√∂bbsz√∂r micro-v√°llalkoz√°sok haszn√°lj√°k azzal a c√©llal, hogy elmondhass√°k magukr√≥l: „√Čn is jelen vagyok az interneten”. Nem el√©g azonban jelen lenni a weben, mindenki azt szeretn√©, hogy a potenci√°lis √ľgyfelek el√©rj√©k, megtal√°lj√°k a v√°llalkoz√°sa ny√ļjtotta lehetŇĎs√©geket, ez√°ltal is profit√°lva az internetes megjelen√©sbŇĎl.

 

A statikus oldalak elŇĎnyei:

·         Elk√©sz√≠t√©se olcs√≥, gyors

·         A sz√ľks√©ges szerver / t√°rhely k√∂lts√©ge minim√°lis

A statikus oldalak h√°tr√°nyai:

·         Csak programoz√≥ √°ltal m√≥dos√≠that√≥

·         M√≥dos√≠t√°sa idŇĎig√©nyes √©s dr√°ga

·         EbbŇĎl ad√≥d√≥an a rajta l√©vŇĎ tartalom h√≥napokig, √©vekig nem v√°ltozik

·         Kev√©sb√©- vagy alig keresŇĎoptimaliz√°lhat√≥

·         Kev√©sb√© k√∂vethetŇĎ nyomon a l√°togat√≥k viselked√©se

·         Funkcionalit√°s√°ban nagyon szeg√©nyes
 

A dinamikus oldalak ugyanakkor dr√°g√°bbak a statikus oldalakt√≥l, azonban egyre t√∂bb c√©g, v√°llalkoz√°s v√°lasztja ezt a lehetŇĎs√©get, felismerve annak sz√°mos elŇĎny√©t.

Haszn√°lat√°hoz, tartalm√°nak friss√≠t√©s√©hez nincs sz√ľks√©g programoz√≥i szaktud√°sra, √°tlag felhaszn√°l√≥k a b√∂ng√©szŇĎj√ľkbŇĎl k√©pesek tartalmat felt√∂lteni, k√©peket, vide√≥kat, esem√©nyeket megosztani oldalukon. 


A dinamikus oldalak funkcionalit√°sukat tekintve v√©gtelen lehetŇĎs√©get rejtenek magukban, csak hogy n√©h√°ny p√©ld√°t eml√≠ts√ľnk:

·         dinamikus tartalomkezelŇĎ- cikk kezelŇĎ modul

·         √©rt√©kes√≠t√©s / web √°ruh√°z modul

·         hozz√°sz√≥l√°sok, kommentek k√∂vet√©se

·         regisztr√°ci√≥s lehetŇĎs√©g

·         dokumentumok, k√©pek felt√∂lt√©se a felhaszn√°l√≥k √°ltal

·         keresŇĎoptimaliz√°l√°si lehetŇĎs√©gek

·         marketing eszk√∂z√∂k

·         l√°togat√≥k, l√°togat√≥i folyamatok elemz√©se

·         web√°ruh√°z menedzsel√©se, term√©kek monitoroz√°sa

·         stb…

 

V√©gsŇĎ k√∂vetkeztet√©sk√©pp elmondhatjuk, hogy az elm√ļlt √©vtizedben k√©sz√ľlt oldalak t√∂bbs√©ge statikus oldal ugyan, de egyre t√∂bb- √©s t√∂bb ember ismeri fel a dinamikus oldalak ny√ļjtotta lehetŇĎs√©geket, √©s azok, r√∂vid t√°v√ļ anyagi megt√©r√ľl√©s√©t.
 

Ha √Ėn is professzion√°lis, dinamikus honlapmotorral mŇĪk√∂dŇĎ, val√≥ban hasznos weboldalt szeretne, k√©rjen egyedi aj√°nlatot!