AjánlatkérésVedd fel velünk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

Újabb érvágás a Facebooktól – vége a lájkgyűjtésnek

Tegnap a Facebook bejelentte, hogy nem ösztönözhetjük az embereket lájkolásra kapuoldalak segítségével, és díjak felajánlásával. Azaz, nem mutathatunk más tartalmat a látogatónak attól függően, hogy lájkolta-e Facebook oldalunkat, vagy sem. 

Újabb érvágás a Facebooktól – vége a lájkgyűjtésnek

Viszlát facebook alkalmazások

Korábban bevált szokás volt, hogy a Facebook alkalmazásoknak kapuoldalt hoztak létre, így más–más tartalmat látott az a látogató, aki követője volt az oldalnak, és mást az, aki még nem. Az alkalmazásoknak majdnem minden esetben feltétele volt, hogy az illető követője legyen az oldalnak, tehát amíg nem lájkolt, nem tudott részt venni a játékban, nem tudta használni az appot.

 

A Facebook szerint, a döntés célja egyértelműen az, hogy minőségi követőket gyűjtsenek az oldal tulajdonosok. Ezáltal növekedhet az oldalak elérése, és nagyobb arányban lesznek interakciók az oldalakon. A változás tegnap lépett életbe, azonban a régi alkalmazásoknak november 5.-ig van határidejük a módosítás életbelépésére. A már meglévő alkalmazásoknál ezentúl minden látogató úgy fogja látni az appot, mint ha már oldal követője lenne.

 

Folyamatos szabályozások

A Facebook igen nagy erőkkel vet be hasonló szabályozásokat mostanság, a legutóbbi az alkalmazások automatikus megosztását tiltotta le. Vajon van még jövője a Facebook appoknak? Mit gondoltok a szabályozásról, tényleg hasznos lesz az oldal managereknek, és a felhasználóknak is egyaránt?

 

Ha véleményed van, oszd meg velünk, szólj hozzá, vagy küldd el ismerőseidnek is.