Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

V√°ls√°gban a m√°rka h√≠rneve? - √ćme n√©h√°ny tipp, hogy hogyan kezeld a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban!

Egy bizonyos ponton, minden kisv√°llalkoz√°s el√©ri azt a pontot, hogy v√©gig kell gondolja: val√≥ban hat√©kony-e m√©g, a kor√°bban alkalmazott k√∂z√∂ss√©gi m√©dia marketing strat√©gi√°ja. Ennek a vil√°gnak megvan a hatalma ahhoz, hogy √°ltala b√°rkibŇĎl „vil√°gszt√°r” v√°lj√©k – ugyanakkor pillanatok alatt ker√ľlhet√ľnk kr√≠zishelyzetbe is. Mindk√©t esetben lehet helyesen, √©s rosszul is kezelni a helyzetet.

V√°ls√°gban a m√°rka h√≠rneve? - √ćme n√©h√°ny tipp, hogy hogyan kezeld a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban!

Val√≥j√°ban nem sz√°m√≠t a v√°ls√°g, m√©g mindig nyugodt sz√≠vvel √°ll√≠tom, hogy a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°nak mindenki kommunik√°ci√≥s strat√©gi√°j√°ban szerepet kellene j√°tszania. Ha helyesen haszn√°ljuk, sz√°mtalan lehetŇĎs√©get k√≠n√°l a nyilv√°noss√°g t√°j√©koztat√°s√°ra, √©s mindenk√©pp pozit√≠v hangot ad a c√©gnek.  FŇĎleg kisv√°llalkoz√°sok azok, akik gyorsan elkedvetlenednek a helytelen strat√©gia miatt, vagy csak nem tudj√°k megfelelŇĎen kezelni az aktu√°lis v√°ls√°ghelyzetet. Vess√ľnk egy pillant√°st n√©h√°ny v√°ls√°gkezelŇĎ tippre!

 

Kell egy terv!

J√≥val azelŇĎtt, hogy a katasztr√≥fa bek√∂vetkezik, sz√ľks√©g van egy tervre, egy strat√©gi√°ra, amit k√∂vetni fogunk. Hasonl√≥k√©pp anno az iskolai tŇĪzriad√≥ gyakorlatokhoz, ott is megvolt a terv v√©sz eset√©re – nos, itt is hasonl√≥k√©pp kellene gondolkodni. A katasztr√≥f√°kat csek√©ly es√©llyel lehet elŇĎre megj√≥solni, √©s ha a h√≠rn√©v, vagy a brand s√©r√ľl - j√≥, ha van mihez ny√ļlni.

 

 

 

A kulcs a gyors reakció!

Ne v√°rjunk arra, hogy a felhŇĎk magukt√≥l sz√©toszlanak. Fontos, hogy mindenre a lehetŇĎ leggyorsabban – lehetŇĎleg 24√≥r√°n bel√ľl reag√°ljunk. Szak√©rtŇĎk szerint, a felgyorsult k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban ennyi idŇĎ sz√°m√≠t m√©g elfogadottnak. Ezt k√∂vetŇĎen mindenkit csak a m√©di√°ban, sajt√≥ban megjelent negat√≠v kritika fog √©rdekelni.

Honlapkészítés hatékonyan

Biztosan eml√©kszik mindenki n√©h√°ny gyors√©tteremmel kapcsolatos k√©pre, melyek k√∂rbej√°rt√°k a vil√°gh√°l√≥t – ezeken a k√©peken vagy a fogyaszt√≥t s√©rtŇĎ magatart√°ssal viselkedŇĎ dolgoz√≥k szerepeltek, vagy gusztustalan √©telek a legk√ľl√∂nb√∂zŇĎbb emberi sz√°rmaz√©kokkal sp√©kelve. Mit gondoltok, az √©ttermek hogyan reag√°ltak az esetekre a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban?

 

L√©gy ŇĎszinte, √©s v√°llald a felelŇĎss√©get, ha oda ker√ľl sor!

Persze csak akkor, ha val√≥ban a c√©g a hib√°s. Mindenki k√∂vet el hib√°kat, ezt mag√°ban foglalja egy kisv√°llalkoz√°s mŇĪk√∂dtet√©se, szinte elker√ľlhetetlen. Az emberek viszont k√©pesek megbocs√°jtani, felejteni – felt√©ve, ha a c√©g megfelelŇĎen reag√°l az esetekre. √Čs hol tehetn√© ezt hat√©konyabban, mint a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban.

 

Eml√©kszem egy esetre, amikor a DKNY becs√ľletesen elismerte azt, mikor egy fot√≥s h√≠vta ki ŇĎket a Facebookon arra hivatkozva, hogy a saj√°t k√©peit haszn√°lja a c√©g – b√°rmif√©le szerzŇĎi jogd√≠jak megfizet√©se n√©lk√ľl. A DKNY elismerte a hib√°t, √©s adom√°nyt k√ľld√∂tt a fot√≥s nev√©ben az YMCA-nak (Fiatalok Kereszt√©ny Egyes√ľl√©se).  

 

 

Ne kezdj vitatkozni, és ne törölj kommenteket!

V√°ls√°g idej√©n az emberek idegesek lesznek – ez elker√ľlhetetlen. Azonban, ha valaki nem tudja megfelelŇĎen kezelni ezeket a helyzeteket, elŇĎfordulhat, hogy m√©g rosszabb helyzetbe sodorja a m√°rk√°t, a c√©get, mint az kor√°bban volt.

 

Egy √©tteremben t√∂rt√©nt a k√∂zelm√ļltban, hogy egy vend√©g ezt √≠rta a cechre: „Istennek adok 10%-ot, mi√©rt adjak neked 18%-ot?” A pinc√©rnŇĎ ezt k√∂vetŇĎen a Facebookra posztolta a k√©pet. Ki tal√°lja ki mi t√∂rt√©nt ezut√°n? A pinc√©rnŇĎt kir√ļgt√°k, ami√©rt a vend√©g szem√©lyes adatait k√∂zz√©tette a k√∂z√∂ss√©gi oldalon, valamint egy nyilatkozatot adtak ki az √©tterem saj√°t Facebook oldal√°n.

 

Az emberek felh√°borodtak, a c√©g pedig ahelyett, hogy nyugodt l√©gk√∂rt teremtett volna, vitatkozni kezdett az √ľgyfelekkel, sz√°mos embert blokkoltak, sok komment√°rt t√∂r√∂ltek a nyilatkozat alatt – ami csak √ļjabb adag olaj volt a tŇĪzre.

 

Fontos teh√°t, hogy minden helyzetet pr√≥b√°ljunk nyugodtan kezelni, ne t√°pl√°ljuk a t√ľzet, pr√≥b√°ljunk ink√°bb megfelelŇĎ v√°laszt adni a k√©rd√©sekre, √©s vess√ľk be az 1. pontban emlegetett tervet.