Aj√°nlatk√©r√©sVedd fel vel√ľnk a kapcsolatot!
Név:
Telefon:
Email:
Elképzelés:

A webdesign trendjei 2017-ben

A gyors technol√≥giai fejlŇĎd√©s k√∂vetkezt√©ben, a web is folyamatos √°talakul√°sban van, teh√°t a webdesign trendek is dinamikusan v√°ltoznak. Felsorolunk n√©h√°nyat 2017 legnagyobb trendjei k√∂zŇĪl.

A webdesign trendjei 2017-ben

Vannak, melyek m√°r 2016-ban elterjedtek, √©s v√°rhat√≥an 2017-ben is n√©pszerŇĪek maradnak, m√°sok pedig m√©g eg√©szen √ļj ir√°nyvonalak, de nem √°rthat ŇĎket szem elŇĎtt tartani a webfejleszt√©s sor√°n.

 

Színek a webdesign trendekben 2017-ben

Egy weboldal sz√≠n√©nek megv√°laszt√°sa rendk√≠v√ľl fontos. Befoly√°solhatja a l√°togat√≥k √©rzelmeit, gondolatait, √©s a konverzi√≥s r√°t√°t, azaz azon l√°togat√≥k sz√°m√°t, akik ell√°togatnak honlapunkra, √©s ott v√©grehajtj√°k azokat a c√©lokat, amiket mi √ľzletileg fontosnak tartunk.  A k√©rd√©s teh√°t az, hogy mik lesznek 2017 legtrendibb sz√≠nei.

A Pantone bejelentette az √©v sz√≠n√©t, ami nem m√°s, mint a lombz√∂ld.  Az √ļj kezdetek szimboliz√°l√°sak√©pp v√°lasztott√°k ezt a friss√≠tŇĎ √°rnyalatot. Term√©szetesen nem v√°rhatjuk, hogy 2017-ben minden weboldal z√∂ld lesz, de eg√©szen biztosak lehet√ľnk benne, hogy rengeteg diz√°jnt fog megihletni. Amennyiben inspir√°l√≥ sz√≠nkombin√°ci√≥kat keresn√©l, l√°togasd meg a Pantone, Color of 2017 oldal√°t.

 

 

A Google Material Design (anyagszerŇĪ megjelen√©s) formanyelv√©nek elterjed√©se miatt, az ebben aj√°nlott sz√≠nek √©s sz√≠nkombin√°ci√≥k tervez√©si ir√°nyelveinek n√©pszerŇĪs√©ge val√≥sz√≠nŇĪleg n√∂vekedni fog 2017-ben. Ezek t√∂bbnyire mer√©sz, vil√°gos sz√≠nek.

 

Webdesign trendek 2017

 

A duotone egy k√©tt√≥nus√ļ kompoz√≠ci√≥, melyet gyakran alkalmaztak az elm√ļlt √©vek sor√°n, √©s 2017-ben is fontos szerepe lesz. Az olyan oldalak, mint p√©ld√°ul a Spotify, rendk√≠v√ľl hat√°sosan haszn√°lj√°k ezt a kettŇĎs sz√≠nkombin√°ci√≥t. Tal√°n √©szrevetted, hogy a Youtube indexk√©pek is gyakran ilyen st√≠lus√ļak.

 

Modern Retro webdesign terndek 2017-ben

L√©nyegtelen, hogy a pixel art, a vintage, vagy a 80-as √©s 90-es √©vek √°ltal inspir√°lt a k√©pi vil√°g, a retro egy kis modern csavarral manaps√°g kifejezetten trendi. Nagy hat√°ssal volt a webdesign-ra az elm√ļlt √©vekben, √©s sok oldal haszn√°lja.

J√≥ p√©lda lehet erre Robby Leonardi interakt√≠v √∂n√©letrajza. A pixel art st√≠lust kombin√°lta az oldalg√∂rgetŇĎ Super Marioesque vide√≥j√°t√©kkal.

 

Modern webdesign trendek 2017-ben

 

A Sweet Magnolia Gelato oldala a vintage megjelenés mintapéldája. Az animált képek és a régies stílus tökéletes ötvözése.

 

Mozgó pillanatképek

A cinemagraph-ok v√©gtelen√≠tett anim√°lt k√©pf√°jlok. ElsŇĎ r√°n√©z√©sre egyszerŇĪ √°ll√≥k√©p √©rzetet ny√ļjtanak, de ha alaposabban megfigyelj√ľk, feltŇĪnik, hogy a k√©pek egyes r√©szletei mozognak. Manaps√°g egyre n√©pszerŇĪbbek, √©s nem v√©letlen√ľl. Egy j√≥l megkompon√°lt cinemagraph rendk√≠v√ľl hat√°sos tud lenni.

 

Material Design

A Google 2014 √≥ta alkalmazza a Material Design formanyelvet. L√©nyege, hogy az anyagnak fizikai felsz√≠ne √©s √©lei vannak. A varratok √©s √°rny√©kok √©rthetŇĎv√© teszik, hogy mely r√©szek reag√°lnak az √©rint√©sre. √Ėtv√∂zi a modern designtrend √°ltal dikt√°lt letisztult formavil√°got, a stiliz√°lt ikonokat, a sz√≠n√°tmenetes pasztellsz√≠neket √©s a funkcionalit√°s hat√©konys√°g√°t is n√∂velŇĎ anim√°ci√≥kat.

 

Az Android webdesignerei √©s m√©rn√∂kei nagyon sok munk√°t fektettek a Material Design-ba, √©s annak felhaszn√°l√°s√°ba is. A leggyakrabban kapott kritika, hogy az ezen a st√≠luson alapul√≥ oldalak t√ļls√°gosan is egyform√°k, nehezen megk√ľl√∂nb√∂ztethetŇĎek.

A legjobb p√©lda erre a webdesign-ra maga a Material Design Blog, ahol a lehetŇĎ legtiszt√°bb form√°j√°ban jelenik meg a st√≠lus.

 

Merész, kreatív tipográfia a webdesign trend 2017-ben

2016-ban sz√°mos kreat√≠v megold√°st l√°thattunk a tipogr√°fi√°ban, √©s 2017-ben val√≥sz√≠nŇĪleg m√©g ink√°bb kijjebb tolj√°k a hat√°rokat majd, √©s egyre mer√©szebb st√≠lusok jelennek meg.

 

Webdesign trend 2017

 

A Friends egy amerikai designer √ľgyn√∂ks√©g. Weboldalukon hatalmas feltŇĪnŇĎ betŇĪkkel √≠rnak, ezzel jellegzetess√© t√©ve st√≠lusukat.

 

Modul√°ris webdesign

A modul√°ris webdesign egy√°ltal√°n nem √ļj dolog, de a Google keres√©sek szerint az elm√ļlt √©vekben egyre n√©pszerŇĪbb√© v√°lt. Ez a tervez√©si megk√∂zel√≠t√©s r√°cs mint√°s elrendez√©st alkalmaz.

 

 

A Build in Amsterdam √≠zl√©sesen alkalmazza ezt a st√≠lust weboldal√°n. A modul√°ris fel√©p√≠t√©s seg√≠t, hogy k√∂nnyed√©n megk√ľl√∂nb√∂ztess√ľnk minden l√©nyeges elemet.

 

SVG-k a webdesign-ban

A GIF, JPEG, WBMP √©s PNG k√©pform√°tumok egy k√©ppontr√°ccsal √≠rj√°k le a k√©peket. Az √≠gy kapott f√°jl √°ltal√°ban nagym√©retŇĪ, egyetlen (sokszor alacsony) felbont√°ssal rendelkezik, √©s nagy s√°vsz√©less√©get foglal a weben. Az SVG viszont egy vektoros form√°tum, amely a k√©peket alakzatok, g√∂rb√©k, sz√∂vegek √©s szŇĪrŇĎhat√°sok form√°j√°ban √°br√°zolja. Az √≠gy kapott f√°jlok t√∂m√∂rek, j√≥ minŇĎs√©gŇĪ grafik√°t biztos√≠tanak a weben, √©s a nagy√≠t√°ssal nem romlik minŇĎs√©g√ľk.

 

Flexbox webdesign

A layout tervez√©sre a CSS3-ban √ļj eszk√∂z√∂k √°llnak rendelkez√©sre. Ez a m√≥d arra val√≥, hogy a honlap elemeit igaz√≠thassuk. Megk√∂nny√≠ti a m√©retez√©st, igaz√≠t√°st, reszponzivit√°st. Mint a neve is mutatja, sokkal flexibilisebb √©s jobban kezelhetŇĎ mint eddig b√°rmi m√°s.

 

A 360 Videó és a VR

2016 a VR (virtual reality), azaz a virtu√°lis val√≥s√°g √©ve volt. Sz√°mos VR headset-et mutattak be, √©s a 360 vide√≥k is egyre nagyobb n√©pszerŇĪs√©gnek √∂rvendhetnek az interneten. 2017-ben v√°rhatunk majd n√©h√°ny igen kreat√≠v megold√°st a 360 vide√≥k haszn√°lat√°ra a weboldalakon. Ennek seg√≠ts√©g√©vel p√©ld√°ul k√∂rben√©zhetnek √ľzlet√ľnkben a sz√°m√≠t√≥g√©p elŇĎtt √ľlve is.

 

Mikrointerakciók

A mikrointerakci√≥k azok a konkr√©t pillanatok, melyekben a felhaszn√°l√≥ kapcsolatba l√©p a weboldallal. Term√©szetesen nem csak a honlapok eset√©ben vannak ezek jelen, de eset√ľnkben ezt vizsg√°ljuk. Mikrointerakci√≥ lehet p√©ld√°ul egy √ľzenet elk√ľld√©se, vagy egy postol√°s. Ezek az√©rt l√©nyegesek, hogy reakci√≥t v√°ltsunk ki a felhaszn√°l√≥b√≥l.

 

 

√Ėsszefoglalva teh√°t ezek lesznek a 2017-es webdesign trendek.

B√≠zom benne, hogy t√©ged is megihletett, √©s megismerkedt√©l n√©h√°ny √ļj design-nal. Egy biztos, hogy izgalmas √©vnek n√©z√ľnk el√©be, √©s rem√©lhetŇĎleg itthon is egyre t√∂bb √≠zl√©ses weboldal l√°t majd napvil√°got.